Ordet hus er måske stadig et lidt stort ord at bruge om det, som med tiden bliver til det dejligste og fineste lille træhus 🙂 Men endnu er det kun fundament, træskellet, vindspærre og undertag, der ligesom er huset. Men der er dog kommet vinduer og døre i, så der kan låses 🙂 Og det er en milepæl.

Indtil nu er det faktisk gået som det skal – det er kun os, der synes, at det går for langsomt, at vejret arbejder imod os og tømreren skal have ferie. Men det hele er såmænd indregnet i tidsplanen, så vi skal nok nå at få et færdigt hus først i marts næste år. Og det er jo lige om lidt 🙂

Se bare gavlen – det er ind til stuen og vender mod syd. Og det ene vinduesparti kan åbnes, så der kommer en terrasse foran – en gang 🙂

Der bruges hele tiden åndbare materialer og træ uden for meget forarbejdning. Det betyder for eksempel, at klemlisterne er fra Superwood og har 100 gange mindre imprægnering i sig end almindelige trykimprægnerede lister har. Et sådant tilvalg koster – de er godt 4 gange så dyre – så her tænker jeg, at der bliver spændt ben for den grønne omstilling.

Jeg lærer undervejs mange nye fagudtryk og produkter at kende. Et andet er nogle smarte plader, som bruges i forbindelse med tagkonstruktionen, og som gør, at vinden ledes den rigtige vej – altså ikke ind i huset. Et nyt produkt som har fået det fine navn Win Win.

Her er facaden før vinduer og døre kom i. Længst til venstre er der gjort klar til en garageport.

Hoveddøren med de firkantede vinduer. Der er intet naturligt lys i entreen, så derfor var det vigtigt, at der kom lidt lys ind via hoveddøren. Jeg er ganske godt tilfreds med valget 🙂

Jeg bygger jo ikke meget – skriver mere og tager billeder 🙂 Men oprydningen står vi dog selv for. Så det er godt at være blevet gift med en mand med trailer 🙂 Der samles masser af plastik, snore og gipsplader. Og jeg sorterede det hele op – for så siden på genbrugspladsen at få at vide, at alt det våde plast skulle samme vej som snorene – i restaffald.

Kransen fra rejsegildet er blevet taget med hjem, og skal nu skilles ad. De solide snore er bambussnore – dem synes jeg, er lidt fine, så de kan snildt bruges en anden gang.

Vi bygger videre.

God onsdag.

Jette