diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: juni 2023 Side 1 af 2

Chokoladeboller

Jeg har ledt forgæves i mit arkiv efter en opskrift på chokoladeboller. Og må konstatere, at sådan en opskrift var der ikke. Det kommer der så nu 🙂

Jeg brugte denne opskrift som udgangspunkt, men undlod havregryn og justerede lidt på de øvrige ingredienser. Og det kom der nogle ret lækre chokoladeboller ud af. Men som med alt andet gærbrød, så smager det allerbedst, når det er nybagt og lunt. Men dagen efter – da smager de nu også ret fint 🙂

Til byggemøde

Det er tre uger siden, at vi modtog vores byggetilladelse. En milepæl i sig selv. Så kom der lige en dejligt ferie, og nu har det så været tid til det første byggemøde i lang tid.

Det er altid spændende at mødes med byggefirmaet, for de sidder jo med en masse viden, vi ikke har. Men sammen skal vi jo så også have styr på, at vi er enige om de forskellige materialer, tilvalg og udseende.

Midsommer glimt

Vi er godt på den anden side af Sankt Hans – men det føles nu stadig som midsommer i Danmark. Efter en dag med regn i store mængder, så er det i dag køligt, blæsende og med sol og skyer, der kommer og går. Sommer i Danmark. Og som postludium til plejehjemsgudstjenesten i dag har jeg netop også valgt: Du danske sommer, jeg elsker dig. En fin sang om den danske sommer i al dens omskiftelighed.

Den sommerlige kage blev bagt forleden – og den smager bare vældig godt. Jeg havde dog været lidt for rundhåndet med grahamsmel og bagetid, så den var en anelse tør. Men flødeskum og frisk frugt hjælper på det meste 🙂

Regnen gjorde godt i går. Alt blev i den grad frisket op, fik ny energi og støvet blev skyllet af. De fine lyserøde blomster her er står med al sin ynde i højbedene.

Mine jordbærplanter har faktisk haft det ok i varmen. De er blevet vandet en enkelt gang, men har ellers bare klaret sig selv. Og givet fine bær. Og et solvarmt jordbær, det har en helt særligt smag 🙂 Så dem er der blevet spist nogle stykker af. Og så gemmer jeg resten i fryseren. Det er så dejligt hen over vinteren, at kunne tage lidt jordbær fra egen have frem, og så bruge dem til en kage eller lidt bærpure.

Du danske sommer, min hilsen tag,
du lyse nat og du lyse dag!

Må du have en dejlig dag.

Jette

Endnu et tal

Denne gang er det et af de mere ubetydelige – men ikke desto mindre lidt mindeværdigt. Det handler om kilometertallet i min bil 🙂

Jeg har skrevet om det før, det med at runde et bestemt tal eller en sjov talkombination. Men denne gang er det altså distancen. Og den er lang.

Min lille bil rundede i går de 400 000 km. Det er godt nok mange kilometer. Og jeg har da heller ikke kørt dem alle selv. Ungerne har hjulpet til 🙂 men de sidste mange år, har det nu mest været mig, der har siddet bag rattet. Og nydt det – jeg kan ret godt li’ at køre bil. Også selv om jeg godt ved alt om klimabelastning og co2aftryk osv.

Men ind imellem er tingene jo lidt mere nuancerede – og at bo på landet uden en bil, er ret umuligt. Og dernæst så beholder jeg bilen, til den ikke kan mere. Så der skal ikke bruges materialer eller energi på at producere en ny bil, så længe min lille vogn er kørende.

Og det er en egoist bil. Da jeg fyldte 50 besluttede jeg, at jeg ville opfylde drømmen om at køre i en Audi. Og købte så den første generation af A1. Og er mega glad for den. Den kører godt og på en god dag kører den også ca. 20 km/l – det er nu okay.

Og nu har den så rundet 400 000 km. Jeg tror dog også, at det er det sidste store tal-skifte i den bil. Men man ved jo aldrig 🙂

God weekend – og skøn sankt hans aften.

Jette

15 mm regn

Det var, hvad vi stod op til i morges 🙂 Regnen silede ned – ikke skybrudsagtigt – men ret kraftigt, så det blev lige som til noget. Og hvor var det velkomment 🙂 I mandags kom der 3-4 mm, så nu nærmer vi os de 20 mm og det er trods alt meget bedre end ingenting.

Efter den lange periode med sol og varme, så er der noget helt særligt ved at gå ud i en regnvåd natur. Frem med gummistøvlerne, for dråberne hænger i det høje græs – men ellers er det bare med at nyde det.

Jeg savner lidt min regnvandstønde – for hvor ville den have glædet sig over at kunne samle vand sammen. Det er faktisk også et af mine store ønsker til det nye hus, at der kobles en regnvandstønde på nedløbsrøret. Det er måske ikke det kønneste – men det er en skøn tanke, at kunne bruge regnvand til gavn i haven.

Den tid den glæde. I dag glæder jeg mig over, at det har regnet 🙂

God onsdag.

Jette

Christines kirsebærtræer

Barnebarnet fik to kirsebærtræer, da hun kom til verden. Lidt som en mor-barn buket – blot som træer 🙂 Og de har klaret sig godt i den noget bastante lerjord og efterladte bygge jord. Det er kun et par år siden huset blev bygget, så jorden er stadig ret hård rundt omkring huset.

Men træerne har fået fat – og det samme har det lille æbletræ, som hun fik i fødselsdagsgave.

Trods tørke og sparsom med vanding, så er der kommet kirsebær i de to træer. Og hun synes, det er så spændende. Også selv om bærrene endnu er stenhårde og mega sure 🙂

I et nybyggerkvarter er der rigtig meget græsplæne og hækplanter 🙂 Så jeg synes, det er lidt oplivende at der er et par træer, som både giver lidt frugt og lidt skygge. Og det bliver interessant at følge dem gennem årene – både barn og træer 🙂

God mandag.

Jette

Byggetilladelsen :-)

Næsten på dato, er det syv år siden, at jeg fik byggetilladelsen til at bygge det lille sommerhus i Faldsled. Meget vand er løbet i åen siden da, men nu er der kommet en ny byggetilladelse. Og hvor er det dejligt !

Dagen før vi skulle på ferie dukkede mailen op i indbakken, at nu havde Vejle kommune givet lov til at opføre det lille træhus i Jelling. Og nøjagtig som første gang, så blev jeg lidt febrilsk 🙂 Hvad nu ? Hvad er næste skridt og hvornår ? Og nu skulle vi lige på ferie 🙂

På strikketur med bålmad

Alene kombinationen får en til at spidse ører 🙂 Men det var præcis det, jeg deltog i på Sydfyn i går. I godt selskab med min svigerinde kørte vi turen forbi mit gamle sommerhus og videre til Pejrup, hvor der ventede os en særlig oplevelse.

Strik i naturen og lækker bålmad. Og det var netop de to ting, vores søde vært Stine ønskede vi skulle opleve. Glæden ved at sidde ude i naturen og strikke – og snakke, og så undervejs nyde lækker mad lavet over bål. Og selv om vi mangler regn, så var vejret i går bare perfekt til sådan en tur. Næsten ingen vind, solskin og varme og skygge fra store træer – så var det bare at læne sig tilbage og nyde dagen.

Glutenfri lagkage

Forleden havde jeg kage med til mine kollegaer, de frivillige i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund. Og en af de frivillige er glutenallergiker, så derfor udfordres jeg jævnligt til at tænke og bage nyt. Her er det opskriften på en lille glutenfri lagkage, der er i spil. Og den smager ret godt. Lidt grov i strukturen, for i dejen er både havregryn, mandler og kokos. Og moussen er frisk og chokoladen på toppen er lækker. Så – what’s not to like 🙂

Et par fredags glimt :-)

Jeg har igen været på syværelset 🙂 Inden længe skal vi på ferie, og derfor ville jeg gerne sy en let sommerkjole.

Det har jeg også fået gjort – men det bliver ikke den, der kommer med. Der er lidt for meget strutskørt i den 🙂 Men sød er den nu alligevel. Stoffet købte jeg i sidste uge i genbrugsbutikken, og min kollega udfordrede mig til, at jeg jo så kunne komme i dag – i den nye kjole 🙂 Det kommer nu ikke til at ske, det er også lidt for koldt – men kjolen kommer med, så hun kan se, hvad resultatet blev.

Og så har jeg igen forsøgt mig med en glutenfri lagkage. Med bærmousse – nogle af de sidste bær fra fryseren. Sidste gang jeg bagte den, gik det helt i fisk. Som i den store bagedyst, hvor det hele flyder ud, når ringen rundt om kagen tages af 🙂

Det er gået bedre denne gang. Nu håber jeg så, at smagen falder i kollegaernes smag. Der kommer en opskrift senere. Nu skal den lige testsmages først 🙂

God weekend.

Jette

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal