I haven er der lidt jordbærplanter, som mest fungerer som bunddække, men de giver nu også lidt jordbær, og de er meget velkomne 🙂

Så nogle af dem kom på toppen af denne lækre kage. Inspirationen til kagen er fra en brochure, jeg fandt i en dagligvarebutik. Jeg har tilrettet den mit køkken 🙂

Hvid chokoladekage med lakridsganache og frisk frugt (6 pers)

2 små æg

75 gr. smeltet smør

85 gr. mel

½ tsk. bagepulver

85 gr. sukker

35 gr. farin

1 tsk. vaniljesukker

40 gr. mandelmel

20 gr. hakkede mandler

50 gr. grofthakket hvid chokolade

lidt revet appelsinskal

Bland mel, mandelmel, bagepulver, mandler og chokolade. Kom sukker, farin og vaniljesukker i en skål sammen med det smeltede smør og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og pisk grundigt. Tilsæt alle de tørre ingredienser og lidt revet appelsinskal og vend det hele godt sammen. Kommes i en lille form (ca. 10 x 20 cm) foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader ca. 25 minutter. Køler af i formen.

Lakridsganache

30 gr. hvid chokolade

1 dl. piskefløde

1 tsk. lakridspulver

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade, rør til chokoladen er smeltet. Tilsæt lakridspulver og rør det rundt. Læg film over flødeblandingen og lad den køle af i køleskab til næste dag.

Pisk fløden til blødt skum og fordel det på kagen.

Pyntes med frisk frugt. Her er det jordbær fra haven og indkøbte blåbær 🙂

Kagen er ret let at lave, og smager skønt og vil tage sig godt ud på et hvert kaffebord.

Frisk frugt gør noget ved enhver kage 🙂 men forkorter naturligvis også holdbarheden – men nylavet og i et solstrejf, så ser det altså lækkert ud.

Mit personale og jeg havde møde her til morgen – og sluttede af med et stykke af kagen. Det smagte godt – og især på en blæsende og overskyet sommerdag.

God tirsdag.

Jette