I sidste uge var jeg på cykeltur. Det samme var Ole. Vi havde besluttet at cykle i sommerhus – men skulle også have hunde og hækklipper med, så det var nødvendigt med bil og tralier. Og afstanden er også lidt for lang til en dagstur, så vi delte distancen. Ole cyklede første etape, fra præstegården til Assens, og jeg cyklede så fra Assens til Kærnehuset. En cirka lige for deling.

Det er godt at cykle i Danmark, der er utallige cykelruter og cykelstier og masser af små snoede veje, hvor der ikke er megen trafik. Jeg skulle følge Østersøruten, den er markeret med fine skilte og ruten er en af i alt 11 nationale ruter.

Den gode skiltning gør, at telefon, gps og kort kan blive i tasken og man kan nyde turen i stedet. Det fungerer for det meste, jeg missede skiltet en enkelt gang og kom lidt på afveje 🙂 Men fik vendt cyklen og ramte sporet igen.

Den største udfordring på turen var vinden, varmen og bakkerne 🙂 Og så kan man jo spørge, om der så er andet tilbage. Og ja, det er der. Fyn er smuk på denne tid af året, og tempoet blev sat efter min formåen, og var stigningen lige lovlig lang – ja så trak jeg 🙂

Når turen går på cykel, så er der rig tid til at se både naturen og mindemærker og lytte til fugles sang og meget andet. Jeg kørte blandt andet forbi denne mindesten for faldne engelske soldater. Rundt om stenen var der en bred og helt nyklippet bøgehæk – der var helt sikkert nogen, der passede på det sted.

Jeg nåede til sommerhuset – godt varm og brugt – men det var en god fortræning, inden sommerferien for alvor kommer. Her skal vi cykle i det nordjyske omkring Rebild bakker. Det glæder jeg mig til, selv om det også nok bliver hårdt og bakket 🙂

Naturen blomstrer så fint lige nu – så til sidst et billede af ærteblomster plukket ved sommerhuset. Eller rettere, de faldt, da Ole klippede hækken 🙂 Men så blev de til en fin buket i en vase, der er købt på den blå avis for længe siden.

God mandag.

Jette