Somme tider bliver man bare glædeligt overrasket. Og det blev jeg for nylig, da jeg fik en mail fra Faaborg Museum. Sidst jeg var på museet var til deres nytårskur i januar. Og udover bobler og kransekage, så fik vi også set en udstilling, som hed “sokkelstykker”

Normalt tænker vi en sokkel som et fundament, hvor noget står på, og ikke som noget der er specielt interessant. Men det er ikke helt rigtigt, hvis man har en kunstners øjne at se med. Den kan både være en ramme med inskription eller billede. Eller den kan være en del af skulpturen og have en funktion.

Alt det ved jeg ikke så meget om. Men på udstillingen var der mulighed for selv at være en figur på en sokkel. Og så tage et billede af det og hashtagge det #sokkelstykker på Instagram. Den ide synes jeg var sjov, og derfor kan jeg ses under det hashtag.

Jeg havde også nævnt Faaborg museum, og som en erkendtlighed herfor fik jeg forleden en pakke med posten – med en bog og fire biletter. Det blev jeg både glad og taknemmelig for.

Så nu er der igen en god anledning til tage på besøg på det hyggelige museum, og tage gæster med 🙂

Og med udsigt til ferie i Danmark, så er der masser af små museer, der kan besøges. Uanset hvor meget eller lidt man kender til kunst, så bliver man altid udfordret og inspireret af et besøge et museum.

God onsdag.

Jette