En model :-)

Jeg havde læst i avisen, at der var nytårskur på Faaborg museum i den forgangne weekend. Der var fri adgang i et vist tidsrum, og der blev holdt tale og serveret bobler og kransekage. Det lød alt i alt som et godt sted at gæste, og eftersom Ole og jeg havde planlagt en overnatning i sommerhuset, så passede det hele fint sammen.

Vi nåede kuren, men missede museumsinspektørens tale – det var lidt ærgerligt. Men vi fik dog et godt billede af det nys indkøbte maleri til museet. “Adam og Eva” – det er malet af Kristian Zahrtmann i 1892. Jeg kender ikke til maleren som sådan, men han var med til at samle og inspirere de fynske malere sidst i 1800-tallet. Johannes Larsen er nok den mest kendte. Lige nu har museet en udstilling der hedder “Verden som atelier” – fine og naturalistiske billeder med motiver fra Svanninge bakker til Pisa i Italien.

Der er en vis ro ved at gå rundt og se flotte malerier, hvor man ikke er i tvivl om motiverne. Abstrakt kunst er også spændende, men jeg er nok mere fascineret af malere, der kan male natur og landskaber og mennesker med mange detaljer. 

Der var også en anden udstilling på musset – en helt anderledes slags. Det var skulpturer, modeller og fotografier – alt sammen lavet af billedhuggeren Kirsten Justesen. Igen må jeg indrømme, at hende kender jeg heller ikke. Men det er ingen hindring for at se en udstilling – og se og tænke og gøre sig tanker om det, man oplever.

Museer har udviklet sig meget siden jeg var barn – det inddragende er blevet en del af besøget. Man kan selv prøve kræfter med ting, eller røre noget af det. En måde at gøre det hele lidt mere vedkommende og nærværende på.

Således også Kirsten Justesens udstilling – som hedder “sokkel-stykker”. Titlen hentyder til, at de fleste skulpturer jo sættes på en sokkel – og dermed er soklen også en del af oplevelsen. Og på museet var der lavet mulighed for at sætte sig selv som model på en sokkel! Det synes jeg var en fin ide – og måtte prøves. Ole fotograferede – og undrede sig 🙂

Hovedet er ikke det interessante i denne udstilling, det er kroppen – derfor kassen over hovedet 🙂

Men hvorfor dog prøve det? For at prøve noget nyt.  Der var lavet et fint område til det, og nu vil jeg altid kunne huske netop det besøg på Faaborg museum. Her var jeg for et øjeblik model 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Prædiken forberedelse

Næste indlæg

Et udplantet juletræ

2 Kommentarer

  1. Lene

    Sikke en god oplevelse. Og sjovt med model for en dag uden hoved 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Enig 🙂 Men det underlige er, at der er ikke mange der har lagt billeder op af det. Museet lagde ellers op til, at man kunne dele billedet (#faaborgmuseum) Men indtil videre er det kun ganske få, der har gjort det. Og det er da ærgerligt, når der inviteres til at være med til at gøre kunsten mere nærværende – og nede på jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal