Prædiken forberedelse

Sådan er det ofte fredag formiddag. At her skrives søndagens prædiken. Som et af mine børn engang sagde – så er det som at skulle skrive en stil hver uge 🙂

Helt forkert er det ikke – men der er dog en større grad af frihed i det.

På søndag er vi kommet til første søndag efter Hellig tre konger. Julen er forbi og temaerne og teksterne skifter. På søndag er det et afsnit fra Markus evangeliet, som læses. Om Jesus og de små børn. Hvor mødrene kom med deres børn, for at Jesus skulle røre ved dem, men hvor hans disciple havde travlt med at verfe dem væk. Det var for ubetydeligt og uinteressant til at han skulle bruge tid på dem – i deres øjne.

Men hvor Jesus siger det stik modsatte – kom endelig nærmere. Adgangen til Guds rige findes ikke ved stor viden og mange gerninger – men ved tillid og tro. Begge dele er børn gode repræsentanter for, og derfor bruger Jesus dem som et billede på, hvordan vores indstilling må være til ham. Tillidsfuld.

Billedet er malet af Susanne Krage og brugt til illustration i en børnebibel – maleriet hænger nu i min stue, hvor jeg dagligt kan glæde mig over det glade motiv.

Det kommer også med i kirke på søndag – der er nemlig dåb. Ikke mindre end tre små børn skal døbes, så det bliver en festlig og livlig gudstjeneste. Men jo i meget god overensstemmelse med billedet 🙂

Må du få en dejlig weekend.

Jette

Forrige indlæg

Nytårskur for konfirmander

Næste indlæg

En model :-)

2 Kommentarer

  1. Lene

    Et dejligt maleri, som udstråler tillid og glæde.

  2. Jette Holm Rosendal

    Helt enig 🙂 Og det var faktisk fint at have med til gudstjeneste i går – billeder gør sommetider ord mere konkrete og forståelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal