Internettet er godt til at minde en om det, man har glemt 🙂 I går poppede en artikel op om plastikfri juli – det havde jeg egentlig glemt, at der var noget der hed – også selv om jeg sidste år havde forsøgt at følge tanken. Og jeg tror heller ikke, at jeg som sådan har flyttet mig så meget i forhold til for et år siden. Men jeg tror udviklingen har rykket sig i forhold til sidste år.

Her til morgen affaldssorterede jeg et skyrbæger – og faldt lige over dette lille mærke. Og som noget nyt, så kunne man meget let rive papstrimlen uden om bægeret af, så pap kom for sig og plastik for sig. Ret smart.

Plastikfri juli er en ide, der kommer fra Australien – du kan se mere om det her. Tanken er, at vi hver især kan gøre lidt i vores egen hverdag i et forsøg på at mindske plastikforureningen – til gavn for natur, mennesker og hele kloden.

Det bliver let lidt flyvsk og uoverkommeligt – så det handler om at holde fokus på det muliges kunst. Og det er for eksempel at huske at tage et net med, når der skal handles ind, så man ikke lige skal købe en plastikpose.

Det kan også være at stoppe med at købe vand på plastikflasker. Vi har så godt vand i vores vandhaner, at det virkelig er unødvendigt at købe klart vand på flaske. På billedet ses min drikkedunk, den havde jeg stor glæde af på cykelturen 🙂

Og endelig kan det være at sortere plastaffald hjemme i køkkenet. Jeg ved godt, at her er det en fordel at bo i et stort hus, for der er plads til en stor pose til blød plast og en papkasse til hård plast. Men jeg tror også, at det handler lidt om vilje til at ville 🙂

Plastik er et super produkt, og kan ikke undværes. Men vi kan bruge det med omtanke. Nu ser jeg hvordan juli går – og samler lidt op, som jeg også gjorde sidste år, når måneden er gået 🙂

God torsdag.

Jette