Jeg får stadig grøntsager fra Aarstiderne ind i mellem. Og ind i mellem er der en aubergine med.

Det er ikke min yndlingsgrøntsag 🙂 så den skal helst serveres i godt selskab, med masser af andet grønt med smag. Og her er en kartoffelmoussaka altid et godt bud. Det var aftensmaden i går.

Nu var der kun mig i huset, så salaten blev udeladt, men det ville være fint med en grøn salat som tilbehør.

Kartoflerne er hentet i et af højbedene her i præstegården, og det er en sand fornøjelse at kunne grave nye fine kartofler op og så bruge dem med det samme 🙂

Kartoffelmoussaka (2-3 pers)

1 lille aubergine (ca 200 gr), i ½ cm skiver

400 gr. kartofler, i skiver

Tomatsauce

1 spsk. olie

1-2 løg i tern

1-2 fed hvidløg i skiver

1 dåse flåede tomater

½ majs – eller lidt fra en dåse

1 tsk. groft salt

peber

Varm olien op og svits løg og hvidløg et par minutter, tilsæt tomat, salt og peber og lad saucen simre under låg et kvarters tid. Smag til og tilsæt majs.

Bechamelsauce

2½ dl. mælk

1½ spsk. mel

15 gr. smør

40 – 50 gr. revet ost

salt, peber og muskatnød

Kom mælk og mel i en gryde og pisk, mens det bringes i kog. Kom smørret i og lad det smelte ind saucen. Saucen koger uden låg nogle minutter. Tilsæt ost og krydderier og smag til.

I et ildfast fad kommes 1/3 af tomatsaucen, ½ af auberginerne fordeles oven på og ½ af kartoflerne oven på igen. Drys lidt groft salt og peber over. Gentag med tomat, aubergine og de sidste kartofler. Slut med tomatsauce. Nu fordeles bechamelsaucen over det hele.

Bland 2 spsk. rasp med 20 gr. parmesan og drys det allerøverst. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader og bag ca. 1 time til kartoflerne er godt møre.

Så er det bare at sige velbekomme – det er comfortfood – også midt om sommeren 🙂

Må du få en dejlig weekend.

Jette