Det har jeg faktisk ikke hørt om før. Indtil jeg lige skimmede overskriften på en blog. Og så blev jeg lidt nysgerrig 🙂

Det er jo i denne tid meget oppe at sortere, rydde op og smide ud, gøre ens hjem og indhold mindre, at forholde sig til, om noget gør en glad. Og det er der bestemt meget godt ved. Her i huset, er der en del, der godt kan komme videre ud i verden, eller bare sendes på genbrugspladsen 🙂 Stabler af gamle kagedåser, syltetøjsglas til en hel hær og huer og vanter, som alle er vokset fra. Jo, der er nok at tage fat på, hvis det var lige det, jeg havde lyst til.

Juli måned er en lidt stille måned i præstegården. Alle aktiviteter er indstillet, så det er primært gudstjenester, dåb, vielser og bisættelser, der skal tages hånd om.

Og dermed er der også tid til lidt andet. Og i år bliver det et øje på en plastikfri juli.

Og det er med det samme noget ambivalent. For der er virkelig mange steder, hvor jeg ikke vil undvære plastik – men der er også steder, hvor der godt kan tænkes alternativt.

Min tanke er, at jeg hver dag i denne måned skriver ned, hvad der er købt i plastik. Og prøve at se om der er noget plastik, jeg kan undgå.

Forleden købte jeg et lagen fra Jysk. Det var emballereret i en meget kraftig plastik. Posen genbrugte jeg til at samle brugte batterier i – som så dagen efter blev indsamlet af kommunen sammen med pap og papir. Det er altså ikke raketvidenskab 🙂 Nærmere lidt sund fornuft 🙂

Madvarer er den store udfordring – og her er ikke umiddelbart så let at gøre noget. Så det bliver ikke her mit fokus vil være.

I dag gravede jeg igen lidt kartofler op fra mit højbed – lige nok til min aftensmad. Det er så lækkert. Og de kom altså i en gammel plastikbøtte (fra noget is, tror jeg).

Så plastikfri juli – det er flere ting. At undgå plastik kan vi ikke – men vi kan bruge det med omtanke og gerne bruge det igen.

For nylig købte jeg en plastikbakke med kylling i – på den stod der, at det plastik før havde været en plastikflaske – det var både lidt sjovt, men jo også et eksempel på, at der begynder at tænkes på miljø og konkret genbrug.

God onsdag.

Jette