Her kommer et kedeligt indlæg 🙂

Men sommetider er det bare praktisk at skille tingene lidt ad, så man kan kombinere dem senere efter eget behag.

Så i dag gælder det fyld til lagkager – eller andre kager. Jeg holder meget af frugt i fyldet til en lagkage, det giver en friskhed og noget farve, og smager dejligt.

Jeg lavede brombærmousse til denne kage for lang tid siden, og det er den ide, der er udgangspunkt for denne opskrift.

Jordbær/hindbær mousse

200 gr. jordbær/hindbær (eller blot en af dem)

50 gr. sukker

evt. 1 tom vaniljestang

1 dl. yoghurt/fraiche eller andet surmælksprodukt

3 blade husblas

2 dl. piskefløde

Bland gerne frugt, sukker og tom vaniljestang og lad det stå og safte – inden det gives et kort opkog. Køler af og blendes/køres på minihakker.

Læg husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Rør surmælksprodukt i bærene.

Der er kommet et nyt produkt (jeg har ikke set det før:-)) Fraiche 6% – det synes jeg godt om. Jeg er slet ikke til surmælksprodukter på 0,1%, men de kan sikkert godt bruges her, hvis du synes.

Pisk fløden til blødt flødeskum. Knug vandet fra husblas og smelt det i mikroovn – på få sekunder. Det køles ned med lidt af bærblandingen, inden det hele røres sammen. Den piskede fløde vendes forsigtigt i, og moussen sættes på køl, til den skal bruges.

Det er en forholdsvis syrlig mousse, men du kan bare smage til med lidt mere sukker. Men i en kage med søde bunde, da er det okay med lidt modspil.

Med endnu en smuk vinterdag uden for vinduet.

Jette