Jeg har ledt forgæves i mit arkiv efter en opskrift på chokoladeboller. Og må konstatere, at sådan en opskrift var der ikke. Det kommer der så nu 🙂

Jeg brugte denne opskrift som udgangspunkt, men undlod havregryn og justerede lidt på de øvrige ingredienser. Og det kom der nogle ret lækre chokoladeboller ud af. Men som med alt andet gærbrød, så smager det allerbedst, når det er nybagt og lunt. Men dagen efter – da smager de nu også ret fint 🙂

Chokoladeboller (6 stk)

1 æg

15 gr. gær

½ dl. surmælksprodukt

1 dl. mælk eller vand

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

2 spsk. olie

50 gr. grahamsmel

ca. 200 gr. mel

50 – 60 gr. chokolade, grofthakket

Kom surmælksprodukt og mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage, og tilsæt det, der er nødvendigt. Ælt til du har en blød og lækker dej og sæt den så til hævning en 2-3 timer på køkkenbordet.

Ælt dejen igennem igen og form 6 boller og sæt dem på en plade med bagepapir, hvor de efterhæver et kvarters tid, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bager ca. 15 minutter – indtil hele køkkenet dufter skønt af brød og chokolade 🙂

Køler lidt af på pladen, og er så klar til at blive spist. Den let smeltede chokolade smager virkelig godt sammen med brødet i bollen.

Velbekomme og god weekend.

Jette