Det er det underligste steder, at man kan inspiration til nye opskrifter 🙂 Men i weekenden var jeg afløser præst ved nabokirken, og der serverede menighedsrådet kirkekaffe efter gudstjenesten. Med hjemmebagte lækre bløde boller med smør.

Jeg fik desværre ikke nogen opskrift, så dette er mit bedste bud på en efterligning 🙂 Noget med havregryn.

Havregrynsboller (6-7 stk)

1 æg

15 gr. gær

1 dl. surmælksprodukt

1 dl. vand

2 spsk. olie

3/4 tsk. groft salt

1 tsk. sukker

75 gr. havregryn

50 gr. grahamsmel

ca 125 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken, og tilsæt de øvrige ingredienser, vent med det sidste af hvedemelet, til når bollerne skal formes.

Dejen hæver et par timer, før den æltes igennem igen og formes til boller, der sættes på en plade med bagepapir. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 15 minutter. Afkøler på en rist.

Og det blev bløde og smagfulde boller.

Og fine til morgenmad, i al sin enkelthed med ost og syltetøj og så en kop kaffe.

Så er dagen i gang 🙂

God onsdag – med blæst og regn i februar.

Jette