Vi er godt på den anden side af Sankt Hans – men det føles nu stadig som midsommer i Danmark. Efter en dag med regn i store mængder, så er det i dag køligt, blæsende og med sol og skyer, der kommer og går. Sommer i Danmark. Og som postludium til plejehjemsgudstjenesten i dag har jeg netop også valgt: Du danske sommer, jeg elsker dig. En fin sang om den danske sommer i al dens omskiftelighed.

Den sommerlige kage blev bagt forleden – og den smager bare vældig godt. Jeg havde dog været lidt for rundhåndet med grahamsmel og bagetid, så den var en anelse tør. Men flødeskum og frisk frugt hjælper på det meste 🙂

Regnen gjorde godt i går. Alt blev i den grad frisket op, fik ny energi og støvet blev skyllet af. De fine lyserøde blomster her er står med al sin ynde i højbedene.

Mine jordbærplanter har faktisk haft det ok i varmen. De er blevet vandet en enkelt gang, men har ellers bare klaret sig selv. Og givet fine bær. Og et solvarmt jordbær, det har en helt særligt smag 🙂 Så dem er der blevet spist nogle stykker af. Og så gemmer jeg resten i fryseren. Det er så dejligt hen over vinteren, at kunne tage lidt jordbær fra egen have frem, og så bruge dem til en kage eller lidt bærpure.

Du danske sommer, min hilsen tag,
du lyse nat og du lyse dag!

Må du have en dejlig dag.

Jette