I går blev stof og symønstre igen fundet frem. Jeg havde fået en ide til en kjole, som jeg gerne ville sy. Igen ud fra konceptet #wearyourlinen. Så forleden var jeg på besøg i Blå Kors genbrug i Billund, og fandt det fineste sengetøj. Et smukt mønster og en dejlig kvalitet – helt perfekt til en forårskjole 🙂

Nu er det smukke stof klippet i mindre stykker, og bliver med tiden til en kjole, med flæse i halsen og rynket nederdel. Let og luftig – klar til forårets første solstrejf. Jeg skal nok vise et billede, når kjolen er færdig 🙂 Men processen er også vigtig – jeg nyder at gå til og fra, og nørde lidt med franske sømme, kantbånd og rynker.

Men hvorfor dog sy i gammelt sengetøj ? Der er flere grunde.

  • Det er altid godt at bruge noget, der er fremstillet i forvejen
  • #wearyourlinen er tøj syet af stof på vej ud
  • Genbrug, billigt og vasket, så det krymper ikke
  • Miljøet vinder, og mængden af nyproduceret stof begrænses
  • Et opgør med fast-fashion. Tøj kan holde meget længere end til næste sæson eller næste kollektion.

Sådan set med de meget idealistiske briller. For jeg ved godt, at de få kjoler, jeg får syet af gammelt sengetøj redder ikke verden. Men jeg synes tanken er god.

Og så er der meget kunstnerisk frihed i at bruge gammelt sengetøj, for der er masser af meter i sengetøj. Og mislykkes projektet, så har du helt sikkert råd til at forsøge igen.

Mit fine dynebetræk kostede 20 kr. For det får jeg en meget personlig kjole. Jeg glæder mig allerede til at skulle bruge den.

God onsdag.

Jette