For nogle år siden bagte jeg en stor cookie som fik chokoladeganache på toppen. Det var ret så lækkert. Og jeg husker at en af mine konfirmander så billedet af den, og sagde, at sådan en måtte jeg da gerne bage til dem 🙂 Det blev vist aldrig til noget – de fik andet bagværk i stedet.

Men nu kom muligheden igen for at bage til andre. Kollegaerne i genbrugsbutikken. For selv om vi rydder op, sorterer og pakker ned, så skal der stadig være god tid til kaffepausen. Og med brød og kage til 🙂

Glutenfri kæmpecookie med marcipan (5-6 personer)

35 gr. smør

75 gr. rørsukker

25 gr. finthakkede mandler

25 gr. rismel

75 gr. havregryn

1 lille æg

1/4 tsk. bagepulver

30 gr. marcipan, i mindre stykker

30 gr. chokolade, groft hakket

Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen. Tilsæt æg og pisk igen. Blend havregryn, så de bliver groft krymmel. Vend alle de øvrige ingredienser i dejen og rør det grundigt sammen. Fordel dejen og tryk den ud i en lille form beklædt med bagepapir – en form ca. 15 cm. i diameter.

Cookien bages 20 minutter ved 200 grader. Afkøler i formen.

Ganache

50 gr. chokolade

25 gr. piskefløde

Hak chokoladen ret fint. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå et øjeblik, inden der røres rundt til chokoladen er smeltet. Måske skal der et lille tryk i mikroovnen til, for at det smelter helt.

Fordel den lune ganache på den kolde cookie. Jeg dryssede lidt tørret solbær på toppen – det er helt frivilligt 🙂

Den store cookie er en mellemting mellem en kage og en cookie – men den smager ret godt. Havresmagen er fin og chokoladen på toppen er prikken over i’et.

God weekend – jeg håber regnen holder bare lidt pause 🙂

Jette