Min søster og svoger var på besøg og vi havde aftalt, det var til lidt ost og lidt rødvin. Det kunne kun blive hyggeligt 🙂 Og det var det også.

Udfordringen var bare brød til osten. Jeg har ikke specielle melsorter i mit skab, så det var med at finde noget, der kunne bages med det, der var.

Jeg forsøgte mig med scones. Mest af alt fordi der ikke skal bruges gær, for netop det er svært at arbejde med, når der ikke kan bruges hvedemel.

I stedet brugte jeg havremel, mandelmel og maizena. Og resultatet var tætte og robuste scones 🙂 Men de smagte godt, og det tæller da på plussiden.

Glutenfri scones (6 små scones)

75 gr. havregryn (blendet til mel)

25 gr. mandelmel

25 gr. maizena

40 gr. smør

1 spsk. sukker

et nip salt

½ tsk. bagepulver

1 lille æg

Melet blandes med sukker, salt og bagepulver og smørret smuldres deri. Dejen samles med ægget. Det blev en fin sammenhængende dej, som jeg trykkede lidt flad, inden den blev rullet ud til ca 1½ cm tykkelse. Jeg skar den halvt igennem, inden den blev bagt ved 225 grader ca. 12 minutter.

Det er enkelt bagværk, men til et ostebord, der er det altså helt fint.

Snakken gik og det var dejligt lige at mødes igen, det har ikke været meget den seneste tid. Og lidt underligt at skulle vinke og holde afstand, men det fungerede nu fint.

God torsdag.

Jette