Det er fredag – og her er jeg normalt frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund. Og det er jeg fortsat – men opgaverne er den næste måneds tid anderledes end ellers.

Butikken skal flytte til nye lokaler. Meget større og finere og nyistandsatte. Og med en meget bedre beliggenhed. Den kommende butik vil kunne ses af mange flere mennesker, som passerer forbi på vejen lige uden for butikken.

Det er spændende med en flytning. Men kræver også en indsats af de frivillige. Og den første var faktisk at blive enige om, at det var en god idé at flytte. For når butikken i sine tyve leveår har haft samme placering – hvorfor så overhovedet flytte ? Og så alt det arbejde, og nye arbejdsgange og opgaver …

Som Johannes Møllehave en gang finurligt har skrevet: Forandring fryder – fryder forandring ?

Og det er ganske rigtigt. Det er ikke nogen selvfølge at forandring fryder. Det kan godt kræve tid og tankevirksomhed at få en forandring til at blive til noget frydefuldt.

Det gælder også her – men jeg tror meget på, at når vi er igennem al oprydningen, nedpakningen og siden opsætningen – så får vi en meget fin og indbydende butik. Med plads til mange ting og mange kunder.

Men først skal der arbejdes – det gør jeg og mine søde kollegaer på fredagsholdet så i dag.

God weekend.

Jette