Det sidste julepynt er ved at være kommet i kasserne igen – og står nu tilbage på loftet og venter på næste jul. Det er der noget godt og trygt i – at det hele vender tilbage igen, og jeg vil glæde mig til gensynet. Men synes også, at det er helt ok, lige at holde en pause.

Og dermed er det også tid til at få brugt de sidste rester fra julen. Jeg havde noget chokolade, som ikke var blevet brugt. Det kom i en omgang cookies. Det går aldrig helt galt, og nu vil jeg tage et par stykker med til møde her i formiddag 🙂

Der var også en basilikum tilbage – eller i hvert fald noget af den. Det blev lavet til pesto. Det er enkelt at lave selv, og det smager virkelig friskt. Men det er jo også friske råvarer, der kommer i.

Og endelig var der nogle appelsiner og citroner – begge dele økologiske – som ikke var blevet spist og brugt. De blev til appelsinmarmelade. En klassiker, og når jeg kigger tilbage på bloggen er det næsten på dato, at der laves appelsinmarmelade 🙂 Men det er også et lyspunkt på dage, hvor der ikke er så meget sol. Jeg forsøgte mig med lidt safran i marmeladen, det kan lige anes i smagen og nok også ses lidt i farven. Og så gjorde jeg mig umage med at skære skrællen af i meget tynde stykker. Det har gjort, at noget af bitterheden er væk denne gang. Det var umagen værd 🙂

Nu er køleskabet næsten tømt for alt, hvad der har med jul at gøre. Lige bortset fra et par pakke smør, som var på tilbud i december 🙂 Det er altid godt at have på lager.

God onsdag.

Jette