I går bød sig pludselig muligheden for at besøg hos Trine og hendes mand. Ingen af dem har ferie, så jeg tilbød at lave “dinner transportable” 🙂 Og det ville de gerne. Mad der blev bragt til døren, er i høj kurs 🙂

Det blev den lidt lettere og enkle udgave af grøn mad – men alle blev mætte og det smagte også fint.

Jeg lavede kold kartoffelsalat med kartofler fra eget højbed 🙂 jeg nyder at grave mine egne kartofler op, så længe det varer. Foccaciabrødet er (næsten) altid med, når jeg laver mad til min svigersøn 🙂 Men det smager også dejligt og går til det meste.

Den farvestrålende salat er årstidens grøntsager i min klassiske dressing.

Hele majskolber kan købes lige nu, dem koger jeg ganske kort (et par minutter) og skærer majskornene af – de smager ret meget bedre end dem på dåse. Herudover havde jeg rød peber, grønne bønner, agurk og edamamebønner og lidt rødløg i. Det er enkelt og giver noget liv til ethvert bord.

Derudover lavede jeg tortilla med pesto, ost og jalapenos – stegt hurtigt på en pande, så osten smelter. Det er super let, og smager virkelig godt, og giver lige det sprøde element til aftensmaden her.

Til dessert – eller rettere til kaffen – bagte jeg cookies. Det er også en sikker vinder, og er enkel og ligetil. Disse fik blandt andet fyld af nougat, det lå alene i køleskabet og var ikke blevet brugt 🙂

Cookies med nougat og chokolade (9 stk)

 

60 gr. smør

50 gr. farin

50 gr. sukker

1 lille æg

125 gr. hvedemel

25 gr. grahamsmel

½ tsk. bagepulver

30 gr. nougat i tern

50 gr. chokolade (gerne forskellig farve), grofthakket

Pisk smør, sukker og farin godt sammen. Tilsæt æg og pisk igen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og vend det hele godt sammen. Dejen sættes i klumper på en plade med bagepapir og trykkes lidt runde og flade, inden de bages ved 180 grader ca. 15 minutter. Køler af på pladen.

Det er en enkel småkage, men smager bare så godt 🙂

Billederne er taget i sen eftermiddagssol – det giver et fint spil i billederne – og lyser op i dag, hvor der bare er stille regn.

Jeg tror naturen synes vejret er helt perfekt – med sol en dag og regn den næste – jeg glæder mig nu allerede til at se solen igen 🙂

God tirsdag.

Jette