diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: januar 2023 Side 1 af 2

traehus_i_jelling

Overskriften i dag er også navnet på en ny Instagram profil, hvor du fremover vil kunne følge byggeriet af vores lille træhus i Jelling. Jeg vil også skrive om det her på bloggen, men regner med at komme lidt flere billeder på Instagram. Så i dag bliver sidste gang i et stykke tid, hvor det handler om træhus, tegninger og tanker om materialer 🙂

Fredags glimt

Ugen har budt på ikke mindre end to dage i selskab med barnebarnet 🙂 Og det er altid en fornøjelse. Det lille menneske nærmer sig de elleve måneder, og myrer rundt, læser i bøger, snakker lidt og øver sig i det hele taget på at indtage verden.

Og det er sjovt at se, at selv med en helt kasse med legetøj inden for rækkevidde, så er bøgerne altid et hit. Her læser hun selv, men ofte læser jeg – mens hun har godt fat i bøgernes sider. Heldigvis er de lavet af solidt pap 🙂

Tanker fra et byggemøde

Forleden var vi til endnu et møde med det kommende byggefirma. Jeg glemte helt at tage billeder, selv om jeg havde tænkt, at det ville jeg gøre 🙂

Men endelig er der begyndt at ske noget. Tegninger blev gennemgået og forslag vendt – og mine argumenter for enkel og minimalistisk levevis blev sat på prøve. Og endnu en gang blev det tydeligt, at byggebranchen er en tung størrelse at ændre noget i. Og når jeg ikke er uddannet inden for det felt, så er det også svært at argumentere skråsikkert for noget, jeg ikke helt kender omfanget af.

Jeg vil for eksempel gerne have undgået et genveks anlæg. Det er et anlæg, der cirkulerer luften i huset, og sørger for at luften skiftes ud et par gange i løbet af et døgn (forklaret med mine ord).

Men jeg tænker bare – at jeg kan da blot åbne døre eller vinduer og lufte ud, som man har gjort i århundreder. Og huset bygges med åndbare vægge, så fugt kan trække både ud og ind. Men det er ikke sådan, der bygges normalt – så Thomas fra tegnestuen så kun røde lamper blinke, hvis vi fravalgte genveksanlægget. Så nu kommer det i det lille træhus.

Nytårskoncert

Det nye år er ved at være godt i gang – men det var alligevel tid til den årlige Nytårskoncert i Middelfar i lørdags. Jeg har været med før og sunget i det store nytårskor, og hver gang er det en fin oplevelse. Koret er dog svundet ind gennem årene, så denne gang var vi omkring 25 sangere. Vi havde et par numre selv, men var ellers baggrunds kor for koncertens solister. Al musikken blev leveret af Odense Politiorkester.

Scones med marcipan og chokolade

Hvis man har lyst til lidt sødt, men ikke nødvendigvis kage – så er scones et godt alternativ 🙂 Jeg bager ofte de glutenfri scones til kaffepausen i genbrugsbutikken, men de er ikke særlig søde.

Det er dem, jeg har bagt i dag til gengæld. De har nemlig fyld af både marcipan og chokolade. Og det gør, at de bare kan spises som de er uden smør eller andet ovenpå.

De er lavet lidt anderledes end jeg plejer. Inspirationen hertil kom igen fra en bog fra biblioteket 🙂 Denne gang fra bogen “Kogekunst”. Den er skrevet af tidligere bagedyst vinder Frederikke Legaard og er fyldt med fine tegninger og lækre opskrifter. Og en af dem var på scones, som var med fyld og hvor dejen er foldet og rullet. Det skulle jo prøves.

Hønsestrik

Jeg mindes hønsestrik fra min tidlige ungdom i 70’erne. Som noget meget farverigt strik med masser af små mønstre. Men ikke noget jeg selv strikkede. Det var vist lige en tand for moderne derude på landet, hvor jeg voksede op 🙂

Men nu er det kommet lidt tilbage. På biblioteket har jeg lånt en bog, som udkom for et par år siden – netop om hønsestrik. Skrevet af Anna Bauer. Og bogen er fyldt med nye modeller og masser af mønstre. Og som det hedder i forordet :

Denne bog er en hyldet til hønsestrik og den frie skaberlyst – til at bruge sin opfindsomhed og strikke efter sine egne ønsker og med sine yndlingsfarver.

Pastoralt tilbageblik

Kender du det – at du har en opgave liggende, som i den grad bare skubbes foran en ? Der sker absolut ingenting, og det hele kommer mere og mere på afstand ?

Det er ikke specielt flatterende, men sådan er det gået med mit pastorale tilbageblik.

Jeg har længe (ca. et år) haft den gamle bog liggende på min hylde, til et konstant minde om, at jeg burde få skrevet lidt om mine godt 25 år som sognepræst i Kauslunde og Gamborg sogne.

Bogen er gammel – det første notat er fra 1912. Bogen indeholder forskelligt fra årene – det første er mest om indberetninger til kredslægen, salg af jord og bygning af ny præstegård. Siden er det blevet til præsters afskeds hilsen.

Glutenfri kæmpe cookie

For nogle år siden bagte jeg en stor cookie som fik chokoladeganache på toppen. Det var ret så lækkert. Og jeg husker at en af mine konfirmander så billedet af den, og sagde, at sådan en måtte jeg da gerne bage til dem 🙂 Det blev vist aldrig til noget – de fik andet bagværk i stedet.

Men nu kom muligheden igen for at bage til andre. Kollegaerne i genbrugsbutikken. For selv om vi rydder op, sorterer og pakker ned, så skal der stadig være god tid til kaffepausen. Og med brød og kage til 🙂

I syværelset

I går blev stof og symønstre igen fundet frem. Jeg havde fået en ide til en kjole, som jeg gerne ville sy. Igen ud fra konceptet #wearyourlinen. Så forleden var jeg på besøg i Blå Kors genbrug i Billund, og fandt det fineste sengetøj. Et smukt mønster og en dejlig kvalitet – helt perfekt til en forårskjole 🙂

Hverdag i januar

Hverdage er velkomne, gode og trygge. Men kan også godt løbe lidt ind over hinanden. Sådan er det vist lidt her i januar. Hverdagen har indfundet sig – og de opgaver, der hører til ugens program er tilbage igen.

Der er blevet bagt brød igen. Et Hellig tre kongers brød. Lidt på bagkant, men brødet kan nu fint spises også efter den 6. januar 🙂 Opskriften finder du her.

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal