Jeg mindes hønsestrik fra min tidlige ungdom i 70’erne. Som noget meget farverigt strik med masser af små mønstre. Men ikke noget jeg selv strikkede. Det var vist lige en tand for moderne derude på landet, hvor jeg voksede op 🙂

Men nu er det kommet lidt tilbage. På biblioteket har jeg lånt en bog, som udkom for et par år siden – netop om hønsestrik. Skrevet af Anna Bauer. Og bogen er fyldt med nye modeller og masser af mønstre. Og som det hedder i forordet :

Denne bog er en hyldet til hønsestrik og den frie skaberlyst – til at bruge sin opfindsomhed og strikke efter sine egne ønsker og med sine yndlingsfarver.

Så efter at have strikket en del natsværmer sjal, så er tiden kommet til at strikke et sjal efter samme model, men med helt andre mønstre 🙂 Og med mulighed for at få brugt nogle af de rester af garn, der naturligt er kommet til undervejs.

Og det er en sjov måde at strikke på. Men også uvant. For nu er det jo mig, der skal bestemme, hvad næste farve skal være og hvilket mønster, der skal bruges.

Men indtil videre er jeg ret godt tilfreds med resultatet. Så jeg fortsætter ufortrødent – og så vil tiden vise, hvordan hønsestrik anno 2023 tager sig ud, når det er mig, der sidder med pinde og garn 🙂

God onsdag – en smuk dag med sol og sne.

Jette