Hvis man har lyst til lidt sødt, men ikke nødvendigvis kage – så er scones et godt alternativ 🙂 Jeg bager ofte de glutenfri scones til kaffepausen i genbrugsbutikken, men de er ikke særlig søde.

Det er dem, jeg har bagt i dag til gengæld. De har nemlig fyld af både marcipan og chokolade. Og det gør, at de bare kan spises som de er uden smør eller andet ovenpå.

De er lavet lidt anderledes end jeg plejer. Inspirationen hertil kom igen fra en bog fra biblioteket 🙂 Denne gang fra bogen “Kogekunst”. Den er skrevet af tidligere bagedyst vinder Frederikke Legaard og er fyldt med fine tegninger og lækre opskrifter. Og en af dem var på scones, som var med fyld og hvor dejen er foldet og rullet. Det skulle jo prøves.

Jeg brugte min egen opskrift på scones – og her er jo altid lidt groft mel i. Jeg er vild med brød med bid i 🙂 Og lige netop i dag er fuldkornets dag, så det passer jo meget godt, at der kommer lidt grahamsmel i.

Fyld til min scones:

40 gr marcipan, revet

40 gr. chokolade, finthakket

Når dejen er samlet rulles den ud til et rektangel, på 2/3 kommes marcipan. Dejen foldes ind over hinanden i tre lag, og der rulles igen ud til et rektangel. Nu kommes chokoladen på 2/3 og igen foldes dejen i tre lag, inden der rulles ud en sidste gang. Der rulles ud til den tykkelse, du synes, dine scones skal have. Jeg skar dejen i firkanter. Der kan også bruges en udstikker, så du får en fin form 🙂

De små scones bages ved 225 grader 10-12 minutter. Køler lidt af, og er så ellers bare klar til at blive spist 🙂

God weekend.

Jette