Jeg er blevet klar over, at når jeg bager, så dukker minder ofte op. Noget bagværk knyttes til hverdags eftermiddagskaffen, da jeg var barn, og andet minder om særlige kager til særlige lejligheder.

Sådan er det også med scones. Jeg tror, min mor havde opskriften med hjem fra sine år i England. Og ind imellem fik vi så dem til eftermiddagskaffen. De var hurtige at lave og fyldt med bagepulver, så de hævede og smuldrede – og husker jeg – smagte dejligt 🙂

Udgaven her er lidt mere bombastisk. Der er fuldkornshvedemel i, og knap så meget bagepulver. Jeg synes bagepulver har en tendens til at smage igennem, og det er jeg ikke så begejstret for, derfor er jeg lidt sparsom med det.

Fuldkornsscones

75 gr. fuldkornsmel/grahamsmel

175 gr. hvedemel

75 gr. smør/margarine

2 spsk. sukker

½ tsk. groft salt

1½ tsk. bagepulver

1 æg, fra en dejlig høne

1 dl mælk/cremefraiche/tykmælk

Bland de to slags mel og smuldr smørret heri, og tilsæt de øvrige ingredienser. Form dejen til en kugle og læg den på en bageplade med bagepapir og tryk den flad til ca. 2 cm. og del den i 8 stykker. Bag scones i ca. 15 minutter ved 225 grader.

Dejen kan også udstikkes i små scones, de skal bage lidt kortere tid.

Afkøler på en rist og spises samme dag – kan dog også ristes næste dag 🙂

Gode og lækre og en mellemting mellem brød og kage 🙂 Og scones og det let syrlige stikkelsbærsyltetøj går faktisk ret godt i spænd.

På en helt almindelig onsdag.

Jette