Overskriften i dag er også navnet på en ny Instagram profil, hvor du fremover vil kunne følge byggeriet af vores lille træhus i Jelling. Jeg vil også skrive om det her på bloggen, men regner med at komme lidt flere billeder på Instagram. Så i dag bliver sidste gang i et stykke tid, hvor det handler om træhus, tegninger og tanker om materialer 🙂

Men nu går vi rigtig i gang 🙂 I weekenden blev kontrakten underskrevet. Det er virkelig et stort skridt. For med et bliver det hele mere konkret. Vi kan købe ind og vide at der kommer et hus, der har brug for både knagerække og regnvandstønde.

Og et gulv. Som jeg nævnte forleden, så har vi bestilt gulvbelægningen – og i dag ankom den. Så nu ligger den og venter på et hus 🙂 Gulvbelægningen består både af kork, en hård træfiber kerne og et tyndt lag vinyl (se det evt. her ) Så det er et bæredygtigt og langtidsholdbart gulv.

Kork er barken fra korkeg.

 Korken kommer fra korkegen, der kan blive helt op til 350 år gammel. Korkegen er det eneste træ, hvis bark regenererer sig selv efter afbarkning. En voksen korkeg producerer flere hundrede kilo kork. (kilde: Holse & Wibroe)

Byggefirmaet er Scanwo, et mindre firma, som har bygget træhuse i mange år. Og som nu skal bygge vores hus. Nu tegner de videre på vores første tegninger, siden ansøges om byggetilladelse, og så – en gang nær sommer kommer vi forhåbentlig i gang med at se lidt til huset 🙂

Så der kommer lidt ventetid igen – og jeg lover, at de næste indlæg på bloggen ikke bliver om husbyggeri 🙂

God mandag.

Jette