Jeg har bagt utallige hindbærsnitter 🙂 De smager nu også godt. Men i går blev hindbærrene suppleret med både jordbær og ribs. Fordi der lå noget af det hele i fryseren.

Syltetøj med tre slags bær

50 gr. ribs

50 gr. hindbær

50 gr. jordbær

75 gr. rørsukker

evt. lidt tom vaniljestang

Det hele står og trækker et par timer og koges så ved svag varme ca. 5 minutter (uden låg) Jeg blender det let og kommer det på glas, indtil det skal bruges.

Selve mørdejen, ja, den er også en gammel kending. Her lidt opgraderet med lidt mandler. I min tidlige ungdom læste jeg om og lærte en formel, der er god at huske, hvis du en dag skal lave mørdej – uden opskrift. Formlen lød:

1 – 2 – 3

Altså en del sukker, to dele smør og 3 dele mel. Og det er altså ikke helt skævt 🙂 Det hele smuldres sammen og samles med en anelse koldt vand, hvis det er nødvendigt.

Det var cirka den formel jeg brugte i går, her kommer den med vægtangivelse på:

Mørdej

50 gr. sukker

100 gr. smør/margarine

10 gr. mandler

25 gr. grahamsmel

125 gr. hvedemel

evt. lidt koldt vand

Det hele kommes i en minihakker og smuldres godt. Kommes i en skål og samles let med vandet og sættes så på køl, til det er tid til at bage snitterne. Dejen rulles ud til ca. 4 mm lægges på en plade med bagepapir og noget af syltetøjet fordeles på halvdelen af dejen. Den anden del foldes over. Trykkes godt sammen i kanten, og prikkes med en gaffel for at skabe lufthuller. Drys eventuelt lidt sukker over. Bag kagen ved 200 grader ca. 14 minutter, og skær den i snitter, mens den endnu er varm.

Og så var der frugtsnitter til aftenkaffen 🙂 Ret lækkert.

God onsdag.

Jette