De flotte og lækre kirsebær, jeg fik med hjem fra et besøg, blev blandt andet brugt i en lækker kirsebærtærte. Mange af bærene spiste vi også bare, som de var, for de smagte så fint. Men i en kage var de nu også gode 🙂

Kirsebærtærte (5-6 pers)

Mørdej

150 gr mel (evt. 25 gr. grahamsmel)

75 gr. smør

35 gr. sukker

evt. 1 spsk. creme fraiche

Mel, smør og sukker smuldres godt sammen – evt. på en foodprocessor, den er virkelig god til det :-). Saml dejen med lidt koldt vand eller creme fraiche og lad dejen køle og hvile en times tid.

Mazarin

50 gr. smør

50 gr. sukker

1 tsk. vaniljesuker

1 lille æg

40 gr. marcipan

40 gr. mel

200 gr. udstenede kirsebær

1 spks. rørsukker

Til mazarinmassen piskes smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt marcipan i små stykker og pisk det sammen, inden ægget piskes i. Til sidst vendes melet i.

Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform – ca. 21 cm i diameter – med dejen. Fordel de udstenede kirsebær og drys sukker over. Fordel til sidst mazarinmassen og glat den ud. Bag tærten ca. 25 minutter ved  175 grader.

Køler af og serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Det er en lækker tærte 🙂 Og i sæson lige nu.

Nu venter en travl uge – der er ferie blandt mine kollegaer, så jeg har flere sogne at tage vare på i den kommende tid – og det kan godt ses i kalenderen 🙂 Men – en dag ad gangen – så går det nok.

God mandag.

Jette