Jeg har aldrig hæklet en grydelap før 🙂 Men nu skulle det prøves. Jeg har mange gamle grydelapper, som min mor har lavet til mig af gamle hæklede servietter. Servietterne havde min farmor hæklet, men de blev ikke brugt, og så blev de lavet om til grydelapper. Men der var små huller i mønsteret, så det skete, at jeg brændte fingrene, når jeg brugte dem. Så nu skulle der ske noget nyt.

Og i en tid, hvor der ryddes op i præstegården, så dukker også mere garn op 🙂 Så det er bomuldsgarn fra gemmerne, der er blevet brugt. Tre tråde i forskellig farve, men det fungerede faktisk meget godt. Opskriften er fundet på nettet og så var det jo bare at gå i gang. Det er lidt stift at arbejde med, men grydelappen skal jo også være tilpas tyk og kraftig, ellers skærmer den ikke mod varmen.

Jeg er blevet okay tilfreds med resultatet.

De er blevet hængt op i sommerhuset – for har manglede også gode grydelapper 🙂 Det skarpe øje vil se, at krogen er en lille plastikdims. Det blev overvejet nøje, inden den blev klistret op. Men jeg kunne ikke finde flere af mine fine metal kroge, og denne er fundet i kælderens gemmer, efter at have opholdt sig der i årtier. Så nu kom den i brug, og med klister på bagsiden, så kan den fjernes igen uden at lave mærker på den hvide plade. Det kan jo også være en fordel. Og det er mere bæredygtigt at bruge noget, der er produceret, end at gå ud og købe noget nyt 🙂

Diva og jeg holdt fridag i sommerhuset – og solen skinnede. Det var så fint.

God tirsdag.

Jette