diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: februar 2023 Side 1 af 2

Blomster glimt

Jeg læste en gang, at når man begyndte at vise billeder af blomster, så var man forbi den første ungdom 🙂 Og ja, det er vist meget rigtigt. For mig gælder det i hvert fald. Jeg kan stadig huske, når jeg besøgte mine forældre som yngre, og min mor tog mig med på havevandring – så var det lidt ukendt land.

Men nu synes jeg have, blomster og dekorationer er ret interessante 🙂

I går var det alterbuketten i Gesten kirke, der fangede min opmærksomhed. Mest fordi farven var helt i øjet – violet, som kirkeårets farve. Og smukke var de, de små runde lilla blomster, som jeg til gengæld ikke aner, hvad hedder.

Lækker citrontærte

I næste uge åbner Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund igen – efter at have været lukket i godt to måneder. Det bliver så fint at åbne igen – og begynde at gøre det, vi nok alle er bedst til – at lave det almindelige daglige arbejde i butikken. Alt dette med at flytte, sætte op på ny og andre måder, være kreativ og tænke i andre baner – det er bare anstrengende 🙂

Men den 2. marts kl. 14 bliver snoren til butikken klippet over og dørene åbnet. Det er Kirkens Korshærs chef Jeanette Bauer der står for den del af festlighederne. Det med at lave kaffe og bage kage er uddelegeret til os andre. Og det er meget godt 🙂

En fin forårskjole

Selv om det er februar og lige nu gråt og vådt i luften, så er foråret lige om hjørnet 🙂 Jeg har i dag været ude at gå en tur med barnebarnet, og her ude på landet er der virkelig mange gamle haver, hvor det bugner med vintergækker og erantis. En fryd for øjet.

Jeg har tidligere vist et glimt af forårskjolen, som nu er blevet færdig. Og jeg er faktisk blevet vældig godt tilfreds 🙂 Alene fordi farverne og det diskrete mønster i stoffet er så fine. Nu venter jeg bare på lidt mere sol og varme, så skal den kjole nok komme ud i lyset.

En “grøn” rugbrødsmad

En helt almindelig frokost med rugbrød og pålæg kan godt være lidt udfordrende, hvis man helst vil spise vegetarisk. Men selvfølgelig – en dejlig mad med æg og tomat går altid godt. Eller en kartoffelmad, når kartoflerne er helt nye og lækre, det er nu også ganske lækkert 🙂

I weekenden lavede jeg en grøn rugbrødsmad – med syltede rødløg. Så der var rimeligt med fine farver til at lyse op på en februardag. Det hele er lidt til den rustikke side, men smagen fejler ikke noget.

Opskriften på syltede rødløg kommer sidst i indlægget 🙂

Hvidløgsbrød

Jeg er ret vild med brød med smag. Og hvidløgsbrød og hvidløgsflutes er i høj kurs 🙂 Tidligere har jeg forsøgt mig med et hvidløgsbrød, der er rullet som en roulade – og det blev ikke helt fint. Så nu har jeg prøvet igen. Og denne gang gik det bedre 🙂

Travlhed i den lukkede butik

Det kan lyde lidt selvmodsigende – at der er travlt i en lukket butik 🙂 Men det er jo fordi, at Kirkens Korshærs genbrugsbutik jo kun lukker i de gamle lokaler, men genåbner i nye, fine og større lokaler. Åbningsdagen er sat til den 2. marts – så nu er der en deadline. Og det er vist meget godt.

Efter at hele den gamle butik blev pakket ned, så er vi nu i gang med at pakke ud og stille på plads. Og ikke mindst finde ud af, hvordan bruges den megen ekstra plads bedst muligt.

Grønne glimt

Søndagen bød på to gudstjenester – øverst ses alterbuketten fra Gesten kirken. Den var bare så fin i farven 🙂

Dagen bød også på en tur på café til en lækker brunch. Super hyggeligt, og jeg var mæt resten af dagen 🙂 Siden gik turen forbi grunden i Jelling – bare for at se, om den nu stadig var der 🙂 Og jo, den ligger klar – lige til at bygge på. Nu venter vi utålmodigt på, at gode folk får tegnet og regnet på projektet. Men jeg er blevet lovet, at vi godt kan holde jul i huset – så noget kommer der til at ske hen over året 🙂 Så både grund og jeg er meget klar !

Æbletræet har stadig godt fat i jorden – jeg glæder mig over, at vi fik det plantet for et par år siden.

En lille slipover

Barnebarnet vokser, og tiden går – hun er allerede ved at blive kørt ind i dagplejen 🙂 Så nu går hun både i Lines dagpleje og i Mormors dagpleje. Og hun er ret glad for begge steder 🙂

Hun er endnu ikke begyndt at gå – så hun færdes ret meget i gulvhøjde. Og til at holde hende varme, så har hun ofte en slipover på. Især da hun mavede sig frem på maven, var den god. Men også nu, hvor det bare er lidt køligt, så er det godt at have noget varmt tøj på kroppen.

Tirsdagens To Good To Go

Det er efterhånden noget tid siden, jeg sidst har købt en pose To Good To Go. Sidst jeg havde det i tankerne, var de allerede udsolgt. Og det var selvfølgelig en god ting – så måtte jeg blot vente til en anden dag. Og det blev så i går. Og det er altid spændende at se, hvad posen indeholder. Det er den lokale Brugs, der sælger poserne, og der kan komme stort set alt spiseligt i posen. Så noget er i lidt højere kurs end andet 🙂

Billedet øverst viser posens indhold. Når man køber denne pose To Good To Go, så koster den 29 kr., men posens indhold svarer minimum til 60 kr. En del af varerne er datovarer, andet brød, som bare ikke kan sælges dagen efter.

Citronfromage og små nøddegrissini

En dejlig weekend er forbi – den bød på en morgengudstjeneste og en del lækker mad 🙂 Buketten er fra alteret i Bække kirke – jeg nyder de fine farver, der lyser op her midt i vinteren.

I køkkenet blev der lavet en helt klassisk citronfromage. Jeg havde et par økologiske citroner i overskud, så de fik god anvendelse her. Jeg anrettede dem i mine små glas, det ser bare lidt festligt ud 🙂 Og fandt årets første vintergækker.

Men citronfromage er en meget blød dessert. Så jeg tænkte at noget at tygge på ville være en god ide. Og jeg fandt opskriften på Blomsterbergs nøddegrissini, som jeg lavede i en lidt mindre portion og kom – som altid – lidt grahamsmel i dejen 🙂 Men de blev stadig meget lækre.

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal