En helt almindelig frokost med rugbrød og pålæg kan godt være lidt udfordrende, hvis man helst vil spise vegetarisk. Men selvfølgelig – en dejlig mad med æg og tomat går altid godt. Eller en kartoffelmad, når kartoflerne er helt nye og lækre, det er nu også ganske lækkert 🙂

I weekenden lavede jeg en grøn rugbrødsmad – med syltede rødløg. Så der var rimeligt med fine farver til at lyse op på en februardag. Det hele er lidt til den rustikke side, men smagen fejler ikke noget.

Opskriften på syltede rødløg kommer sidst i indlægget 🙂

To rugbrødsmadder

2 skiver godt rugbrød

1 avocado

2 æg, kogt til smilende æg

Lidt salat, squash og et par cherrytomater

syltede rødløg

Smør rugbrødet med smør. Skær avocadoen i skiver og fordel oven på. Skær ægget midt over og top oven på avocadoen – drys med lidt salt og peber. Lav lidt grønt af salat, squash i små tern og cherrytomater i halve. Og slut med prikken over i’et – de syltede rødløg 🙂

Og så er der en lækker og mættende grøn rugbrødsmad.

Syltede rødløg

2 rødløg

½ dl. vand

½ dl. eddike

40 gr. sukker

5-6 peberkorn

1/4 tsk. salt

Bring vand, eddike, sukker, peberkorn og salt i kog. Sluk for gryden og lagen er klar. Pil rødløg og skær dem i skiver og kom dem i et glas. Hæld den varme lage over og skru låget på glasset og lad det stå og trække. Efter et par timer kan løgene fint spises – men de kan også sagtens holde sig i køleskabet et par uger. Og de smager virkelig godt til mangt og meget 🙂

God mandag.

Jette