Weekenden har været fyldt med gæster, gode snakke og dejlige timer. Og der er blevet lavet og serveret en del mad 🙂 Både lørdag og søndag valgte jeg at lave små portionsdesserter. Æblemos (af de sidste æbler) med vaniljeskyr creme og hjemmelavet müsli. Ganske enkelt. Men det, som løftede desserten lidt op, var serveringen.

Jeg har været en tur i genbrug og købt små fine glas til at servere dessert i. Da jeg var barn, var det faktisk også lidt moderne at lave portions anrettede desserter i glas eller små skåle. Men i mange år har det så været lidt ude af billedet.

Indtil de senere år. Hvis du har været ude til brunch har der helt sikkert stået små skåle og fine glas med lækre serveringer i. Og det ser bare lidt festligt ud 🙂

Jeg havde bare ikke nogen glas, der passede til den slags. Jeg har engang forsøgt mig med disse, men de var for små og fungerede ikke helt. Så de blev sendt til genbrug, da præstegården blev tømt og pakket ned. Og da jeg lavede noget lignende til menighedsrådet – så var der glas i konfirmandstuen, som jeg kunne låne.

Så jeg blev glad, da det lykkedes at finde glas i en passende størrelse i genbrugen. Så nu har jeg til en anden gang. Og når jeg ikke skal bruge med længere, så kommer de bare retur til butikken og kan blive solgt igen. Det må man da kalde cirkulær økonomi 🙂 Og det er bedre for alting, at bruge ting flere gange.

Og så smager desserter altså bare bedre serveret i et glas end i et plastikkrus.

Så som alternativ til indkøb af engangsservice, så vil jeg altid slå et slag for at gå en tur i genbrugsbutikken først. Her kan man ofte finde det, man lige skal bruge – og købe det med god samvittighed. For man har ikke belastet jorden med, at noget nyt skulle produceres først.

Og det er da en tanke værd – netop i dag, hvor Danmark har brugt sin kvote af naturens ressourcer for 2022. Altså har brugt, hvad jordens økosystemer i år kan nå at gendanne. (Kilde: overshootday.org)

Mine nye glas skal nok komme i brug igen 🙂

God mandag.

Jette