Jeg fik ikke samlet særlig mange æbler ind sidste efterår – høsten var bare ikke så stor. Men lidt har også ret, og æblerne er blevet brugt her hen over efterår og jul. Og i går blev de aller sidste skrællet og kogt til mos. De var temmelig runkne og lidt bløde i det – men i selskab med lidt indkøbte æbler – så blev det nu til en velsmagende æblemos. Som kunne bruges i små æblekager.

Der var menighedsrådsmøde i aftes, og dermed en god anledning til at prøve noget nyt. Så udover at bage et groft brød, blev der også lavet de her små æblekager.

De består af æblemos nederst, dernæst lidt æblekagerasp – jeg valgte den glutenfri udgave, bare fordi jeg lige havde lidt mel, der kunne bruges der. Men almindelig æblekagerasp vil også være godt. Øverst er der en myntecreme med hvid chokolade. Og det er det lidt specielle her. Idéen stammer fra Go’ Morgen Danmark, som jeg tilfældigvis så forleden.

Jeg fik lavet en stor portion creme – den rækker mindst til 20 små æblekager. Men ellers kan cremen også bruges oven på en chokoladekage, det vil helt sikkert også smage godt.

Myntecreme med hvid chokolade

2 spsk. grofthakket frisk mynte

revet skal af en citron

1 tsk. vaniljesukker

50 gr. glukose

3 bl. husblas

½ l. piskefløde

150 gr. hvid chokolade

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kom 2 dl. fløde i en gryde sammen med mynte, citronskal, vaniljesukker og glucose. Bring det i kog og lad det simre under låg ca. 5 minutter. Knug vandet af husblas og kom dem i den varme fløde og lad det smelte. Hæld så blandingen gennem en sigte og kom den varme fløde over den grofthakkede hvide chokolade. Rør rundt til chokoladen er smeltet og lad det hele køle noget af (til ca. 40 grader). Kom resten af piskefløden i og rør det hele godt sammen. Sættes på køl nogle timer.

Inden det skal bruges piskes det – som flødeskum – men knap så stift, og fordeles på de små kager. Drys evt. med lidt rasp på toppen og et blad mynte – for syns skyld 🙂

Det er en fin og lidt anderledes måde at få en æblekage på – men bestemt et forsøg værd.

På en smuk januar dag.

Jette