I weekenden var jeg sammen med min søster og svoger, og ingen af dem tåler gluten særlig godt. Så derfor øver jeg mig ind imellem i at bage uden gluten. Og det går udmærket så længe, der ikke er tale om gærdeje. Gluten er jo det i hvedemelet, som får brød til at hæve og blive luftige, og når der ikke er hvedemel i en dej, så er det straks sværere at få den til at hæve op. Så brødbagning uden gluten – det overlader jeg til min søster – det er hun ret god til 🙂

Lige nu er det bare æbletid. På alle måder. Sidste år lavede Ole og jeg most, det var både sjovt og smagte dejligt. Men tog også noget tid, og da jeg stadig har most i fryseren, så har vi sprunget over i år.

I stedet laver jeg mange æblekager. Du har allerede set denne og så korkagen. Og i dag kommer så endnu en gang rasp, til en gammeldags æblekage.

Der var en gang en, der kaldte min blog lidt mormor-agtig. Det er vist ikke helt forkert i disse dage 🙂

Opskriften her er inspireret af denne, jeg har så lavet den mindre og glutenfri.

Skøn glutenfri crumble 

60 gr. smør

75 gr. havregryn

25 gr. mandelmel

25 gr. kikærtemel

40 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

½ tsk. kanel

Det hele kommes i en skål og smuldres som krummer. Fordel massen på en plade beklædt med bagepapir og bag den ca. 12 minutter ved 180 grader. Køkkenet dufter nu dejligt 🙂 Massen køler af og smuldres så igen.

Opbevares i en lufttæt beholder, eller bruges med det samme.

Peter er hjemme i disse dage, og har flere gange spurgt til, om æblekagen er klar 🙂 Det er den nu.

På en regnvåd onsdag, så passer den perfekt til en kop kaffe.

God onsdag.

Jette