Rosiner er altid godt 🙂 Jeg ved godt, at det synspunkt er der ikke alle, der deler. Men jeg har spist kilovis af rosiner – naturel, i kager og i brød.

Så selvfølgelig går de også fint med æblerne her. Tænkte jeg. I dag kommer resultatet af mit forsøg 🙂

Der er mange æbler i kagen, virkelig, når man se på dejens størrelse. Så nogen vil måske sige, det er æbler med lidt kage omkring 🙂 Jeg synes faktisk det er en god variation. En mere almindelig udgave af en æblekage er for eksempel denne.

Æbler er der nok af lige nu – blæsevejret forleden ruskede godt i træerne, så der ligger en del nedfaldsæbler på græsplænen. De er helt perfekte til en kage 🙂

Æblekage med rosiner (5-6 pers)

2 små æg

75 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

50 gr. smeltet smør

125 gr. mel

½ tsk. bagepulver

Fyld

2-3 æbler i tern

evt. lidt revet citron skal

1 spsk. sukker

50 gr. rosiner

Pisk æggene med sukker og vaniljesukker, godt og grundigt. Pisk det afkølede smør i æggesnapsen og vend til sidst mel og bagepulver i. Det bliver en forholdsvis fast dej.

Til fyldet – skrælles æblerne og skæres i små tern. De blandes med citronskal, sukker og rosiner – og det hele vendes til sidst i dejen. Rør godt rundt. Fordel dejen i en springform – ca 18 cm i diameter – hvor der er bagepapir i bunden.

Bages ca. 45 minutter ved 180 grader. Køler af – næsten – for den smager vældig godt lun. Men kan selvfølgelig også spises kold 🙂

Som et stykke til ens formiddagskaffe 🙂

På en smuk oktoberdag.

Jette