Cheesecake er godt 🙂 Og jeg har lavet mange – men ikke så mange veganske cheesecakes. Udfordringen er at husblas skal erstattes af et andet geleringsmiddel. Men det er muligt. Jeg har fået købt noget agar-agar – et tangprodukt, som er udmærket til at stivne mousser og geléer med.

Til Oles fødselsdag havde han netop ønsket sig en cheesecake – tillige vegansk, så derfor dette lille indlæg om gelé 🙂

Resultatet blev nemlig overraskende godt. Geléen er både blank og fin og let at skære igennem ved servering.

Jeg lavede saften selv – det behøves man ikke gøre. Men når der nu var lidt jordbær i fryseren, så kunne de lige så godt komme i spil 🙂

Gelé til kage med 16 cm diameter

150 gr. jordbær

75 gr. sukker

1 tsk. vanilje sukker – eller lidt korn fra en vaniljestang

1 spsk. citronsaft

Det hele kommes i en gryde og koges ved svag varme ca. 10 minutter. Hæld det hele i en sigte og mos al saften ud af bærrene. (De moste bær kan spises med lidt yoghurt)

Saften kommes tilbage i gryden (der er ca. 1½ dl.) og der tilsættes ½ tsk. agar-agar og det bringes i kog og koger et minuts tid. Køler af til det begynder at tykne lidt og kommes så forsigtigt over den kage, der skal pyntes med gelé. Stilles på køl, til den er helt stivnet.

Fin og farvestrålende blev den. Og smagte ganske fortrinligt. Jeg glæder mig allerede til et stykke til min formiddagskaffe 🙂

God weekend.

Jette