diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: marts 2022 Side 1 af 2

Tanketom

Det er nu ikke fordi der slet ikke er tanker inde i mit hovede i dag 🙂 Men de er mest af praktisk karakter – og minder mest af alt om to-do ting.

Så på bloggen bliver det blot til et glimt af min påskedekoration. Og dekoration er et stort ord at bruge om den. Men jeg er nu glad for den alligevel, og den har været i brug mange gange. Og er super enkel at lave.

Det er min krans fra limteknik-kurset der igen er fundet frem – og så er der såmænd blot sat et glas (fra genbrugen) i midten. Det er fyldt med små påskeliljer, hvor jord og rødder er med og bliver vandet undervejs, så de senere kan plantes ud i haven.

I morgen skal jeg igen lave limteknik sammen med nogle veninder – så kommer påsketemaet i spil igen 🙂

God onsdag.

Jette

Genbrugsglas versus engangsglas

Weekenden har været fyldt med gæster, gode snakke og dejlige timer. Og der er blevet lavet og serveret en del mad 🙂 Både lørdag og søndag valgte jeg at lave små portionsdesserter. Æblemos (af de sidste æbler) med vaniljeskyr creme og hjemmelavet müsli. Ganske enkelt. Men det, som løftede desserten lidt op, var serveringen.

Fin og blank vegansk gelé

Cheesecake er godt 🙂 Og jeg har lavet mange – men ikke så mange veganske cheesecakes. Udfordringen er at husblas skal erstattes af et andet geleringsmiddel. Men det er muligt. Jeg har fået købt noget agar-agar – et tangprodukt, som er udmærket til at stivne mousser og geléer med.

Til Oles fødselsdag havde han netop ønsket sig en cheesecake – tillige vegansk, så derfor dette lille indlæg om gelé 🙂

Resultatet blev nemlig overraskende godt. Geléen er både blank og fin og let at skære igennem ved servering.

Stop madspild kiks og Too Good To Go brunkager

For noget tid siden købte jeg en stop madspild pose med frø og kerner til en portion kiks. Den var langt fra sidste salgsdag – den kunne faktisk holde sig til sommeren 2023! Men der var åbenbart ikke så meget salg lige i den slags varer.

Men jeg synes nu, det så spændende ud. Så nu er der bagt kiks, som smager dejligt og som kan bruges til brunch for de unge mennesker på lørdag. Der blev drysset lidt revet ost på toppen, inden jeg bagte kiksene.

Boller med surdej

Jeg har ikke bagt meget med surdej. Og har slet ikke haft en surdej stående i køleskabet, som så skulle fodres og passes. Men det har jeg fået nu 🙂 Og det er faktisk lidt sjovt.

Jeg ved ikke helt, om det gør den store forskel i mit bagværk – men lidt betyder det nu nok.

Opskriften på surdejen har jeg fra bogen: Brunch af Agnete og Poul Wulff. Og det som tiltalte mig ved deres opskrift var, at der ikke skulle kasseres noget af surdejen. Når der bliver brugt noget af dejen tilsættes der efterfølgende samme mængde vand og mel, og så arbejder dejen videre, og venter på at blive brugt næste gang, der bages brød eller boller.

Fredags glimt

Jeg ved godt, at titlen er lidt kedelig 🙂 Men ikke desto mindre så rammer den meget godt det, som billederne er – glimt fra en fredag morgen i sommerhus 🙂 Og på udkig efter forår. Og vejret, ja

Det er i dag et vejr, et solskinsvejr!

O søde vår, så er du atter nær!

Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter,

nu vil jeg gå og købe hyacinter

og bringe dem til én, som jeg har kær. (Ludvig Holstein 1895)

Sol og varme – det er kun til at glæde sig over.

Et fyrretræs endeligt

Det våde februar og en ordentlig gang blæst gjorde, at et af de gamle fyrtræer ved sommerhuset lagde sig ned. Pænt på skrå og uden at ramme andet end græsplænen.

Men det lå også lidt mærkeligt og bød velkommen på en lidt forkert måde 🙂 Men så er det godt at være blevet gift med en mand med en motorsav – for så tager det ikke længe, før et væltet træ er skåret op i mindre stykker. De øverste og ret skrøbelige fyrregrene lå for sig, og stammen var savet i håndterbare stykker.

En ny titel

Weekenden blev fyldt med gode oplevelser – men mest af alt så fik jeg en ny titel 🙂 Min ældste datter fødte mit første barnebarn. Og det er da helt specielt og ganske forunderligt.

I går morges kom en lille fin og velskabt pige til verden – med træk fra begge forældre. Et nyt lille menneske, en verdensborger, kom til verden midt i en tid med både corona og krig. Hændelser vi ikke havde forestillet os skulle ske i vores tid. Sådan er verden ind i mellem et uforudsigeligt sted.

Men midt i det stråler glæden over at møde et nyt lille familiemedlem. Vi glæder os alle til at se hende åbne øjnene og blive en stor og vigtig del af vore liv.

Hendes lille hånd i min ser unægtelige ikke stor ud – og så ved jeg godt, at om nogle år, så har forskellen udlignet sig. Men for mig vil hun altid være mit første barnebarn og jeg vil være hendes mormor.

Fyldt af glæde over livets under,

med et nyfødt barn i vore hænder,

kommer vi til dig, som gav os livet. (Den danske salmebog 748,1)

At være vidne til livets under fylder en med glæde. Og taknemmelighed. Og stolthed. Og så dejligt at se de unge mennesker være deres opgave som forældre voksne. De har et helt naturligt tag på det, som nu ligger foran dem. En livslang opgave som forældre. Hvilken lykke.

På en helt almindlig tirsdag.

Jette

En vindersang

Sidste efterår udskrev Folkekirkens Nødhjælp en konkurrence om at skrive en jubilæumssang i anledning af, at det er 100 år siden Folkekirkens Nødhjælp oprettet.

Temaet var håb og handling – og der kom knap 200 forslag ind. Ud over vindersangen her, så har jeg hørt et enkelt andet bidrag. Ved en sogneaften for nylig præsenterede en lokal lærer hendes bidrag – en melodi til en fin tekst. De vandt dog ikke.

I stedet blev det Lisbeth Smedegaard Andersens tekst, der blev valgt. Og med melodi af Mads Granum. Og det er også en vældig fin sang. Den blev offentliggjort i sidste uge, og må siges at være meget mere aktuel end nogen kunne have forudset, da konkurrencen blev udskrevet.

Citronsnurrer

Om kort tid skal jeg arrangere en brunch for de unge mennesker. Det glæder jeg mig til, og er derfor også begyndt at overveje, hvad jeg kan servere.

Igen er biblioteket min ven – tænk sig, der er indtil flere bøger, som kun handler om brunch. Men så er der jo noget at vælge imellem. Og i dag er jeg faldet over nogle citronsnurrer. Fra bogen “Brunch” af Agnete og Poul Wulff.

Jeg synes alle slags snurrer er et fint bagværk. Det ser bare lidt elegant ud og løfter lige kanelsneglene lidt op 🙂 Du kan se mine forsøg på kanelsnurrer og dadelknuder her.

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal