Om kort tid skal jeg arrangere en brunch for de unge mennesker. Det glæder jeg mig til, og er derfor også begyndt at overveje, hvad jeg kan servere.

Igen er biblioteket min ven – tænk sig, der er indtil flere bøger, som kun handler om brunch. Men så er der jo noget at vælge imellem. Og i dag er jeg faldet over nogle citronsnurrer. Fra bogen “Brunch” af Agnete og Poul Wulff.

Jeg synes alle slags snurrer er et fint bagværk. Det ser bare lidt elegant ud og løfter lige kanelsneglene lidt op 🙂 Du kan se mine forsøg på kanelsnurrer og dadelknuder her.

Citronsnurrerne smager dejligt af citron – det er virkelig en helt anden smagsoplevelse. Her har du min udgave af citronsnurrer.

Citronsnurrer (6-8 stk)

2 dl. koldt vand

10 gr. gær

1 tsk. groft salt

2 spsk. sukker

50 gr. grahamsmel

1 spsk. chiafrø

ca. 250 gr. hvedemel

25 gr. smør i små tern

Gæren røres ud i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes – undtaget smørret. Ælt dejen godt igennem – lad den eventuelt lige hvile nogle minutter, inden alt melet kommes i. Chiafrø optager en del væske, så det kan være fint lige at give dem en chance for det. Når dejen er fin, kommes alt smørret i skålen og det æltes ind i dejen. Når du har en lækker dej, sættes den til hævning nogle timer.

Remonce

40 gr. marcipan

40 gr. smør

40 gr. sukker

½ citron, saft og skal heraf

Det hele røres sammen til en lækker remonce.

Den hævede dej rulles forholdsvis tyndt ud til en rektangel og remoncen fordeles på halvdelen af dejen. Den resterende del af dejen foldes ind over og remoncen lukkes inde. Der skæres nu strimler (lettest med en pizzaskærer) og de snoes og foldes til en snurre. Ingen af mine blev ens, men pyt, smagen er ikke afhængig af udseendet her 🙂

Efterhæver mens ovnen varmer op til 180 grader og snurrerne bager 12 – 14 minutter. Afkøler på pladen og kan eventuelt pyntes med lidt hvid glasur og et drys citronskal.

Næste gang vil jeg forsøge at bage dem i forme eller sætte dem tæt sammen i en springform – for på den måde at holde lidt på fyldet 🙂 Men det fungerer altså også fint med snurrer bagt hver for sig.

God fornøjelse og god onsdag.

Jette