Sidste efterår udskrev Folkekirkens Nødhjælp en konkurrence om at skrive en jubilæumssang i anledning af, at det er 100 år siden Folkekirkens Nødhjælp oprettet.

Temaet var håb og handling – og der kom knap 200 forslag ind. Ud over vindersangen her, så har jeg hørt et enkelt andet bidrag. Ved en sogneaften for nylig præsenterede en lokal lærer hendes bidrag – en melodi til en fin tekst. De vandt dog ikke.

I stedet blev det Lisbeth Smedegaard Andersens tekst, der blev valgt. Og med melodi af Mads Granum. Og det er også en vældig fin sang. Den blev offentliggjort i sidste uge, og må siges at være meget mere aktuel end nogen kunne have forudset, da konkurrencen blev udskrevet.

For der er da om noget brug for håb og handling i disse dage.

Det skinner i mørket, vil gribes

og blive til hjælp der når frem

til steder hvor mennesker håber

at nogen vil håbe for dem

og bedst som du tænker der ingenting er

så vokser det

håbet

så vokser det dér

Som det er med alle nye melodier, så skal de lige læres først 🙂 Så i går sad jeg ved flyglet og forsøgte at blive dus med noder og akkorder og få teksten til at følge med. Den er ikke helt på plads endnu. Men det skal nok komme. Og så vil jeg glæde mig til at synge den sammen med alle de gode mennesker, som kommer til onsdags café igen i næste uge.

For sange og salmer de vinder ved at blive sunget sammen.

God weekend.

Jette