Hummus og små grønne retter

I går besluttede jeg, at aftensmaden skulle være en lille grøn buffet 🙂 Jeg er vild med små retter, som ikke nødvendigvis har et navn – men små serveringer, så man kan smage lidt af det hele. Og mit mål var også at få lavet en opskrift på hummus.

Og endelig lykkedes det 🙂 Der findes nu i øvrigt et utal af opskrifter på hummus på nettet, så min er mest et mix af det hele.

Jeg bruger altid tørrede kikærter, når jeg laver hummus. Jeg synes, det giver en lidt grovere struktur. Og samtidig er der penge at spare – en pose tørrede kikærter giver til mange portioner hummes, falafler eller fyld i gryderetter. Det eneste er, at de lige skal udblødes nogle timer først, inden de koges.

Hummus

50 gr. tørrede kikærter

2 spsk. kogevand

1 spsk. olie

½ tsk. salt

1-2 tsk. citronsaft

1 fed hvidløg

1/3 tsk. spidskommen

1 spsk. tahin

Sæt kikærterne i blød aftenen før. Hæld vandet fra og kom frisk vand i en gryde sammen med kikærterne, et laurbærblad og et fed hvidløg. Måske også et par hele peberkorn. Det bringes i kog og kikærterne koger 35-40 minutter til de er godt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet. Fisk laurbærblad og hvidløg fra. Lad kikærterne køle af.

Kom så alle ingredienserne i en minihakker og kør det hele sammen til en lækker konsistens. Den skal være forholdsvis blød og cremet, tilsæt vand/olie til konsistensen er passende. Smag til med salt og citronsaft. Og nu har du en lille fin portion hummes, den opbevares i køleskab og kan holde sig nogle dage.

Aftensmaden var som sagt små grønne retter. Kartoflerne til venstre er små skrællede kartofler vendt i olie og krydderier (frit valg) og bagt ca. 40 minutter ved 200 grader.

Fadet til højre er tomater og feta bagt sammen og til sidst rørt godt sammen. Udseendet er ikke så spændende, men det smager virkelig godt. Opskriften minder om denne, blot uden pasta. Det er slet ikke sæson for tomater, men Ole havde fundet en bakke cherrytomater med gul pris – og købt den 🙂 Så lidt sommerlig farve kom ind her midt i vintertiden.

Jeg havde også bagt hvidløgsbrød og lavet en lækker perlespeltsalat med bagte grøntsager. Brødet kommer der opskrift på en anden dag. Og salaten minder en lille smule om denne – i gårsdagens var det dog vintergrøntsager, der spillede hovedrollen.

Så små grønne retter er mest af alt – lidt af, hvad der nu lige er for hånden. Opskrifterne er ikke specielt præcise. Men det er vigtigt at få det hele smagt til og lavet en god dressing – det gør underværker 🙂

Vi blev godt mætte, og jeg var faktisk ret godt tilfreds med min lille grønne buffet 🙂

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Lækre snitter

Næste indlæg

Citronfromage og små nøddegrissini

2 Kommentarer

  1. Hummus er simpelthen for lækkert. Jeg er selv vegetar og denne opskrift med små grønne retter er helt perfekt til folk som mig selv, som ikke spiser kød. Det er super lækkert og variationen mellem forskellige salater og kikærter, gør opskriften til en af mine favoritter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal