I sidste uge fik jeg hentet Coops blad Samvirke. Et medlemsblad med masser af læsestof. Og gode råd om meget forskelligt – denne gang var temaet om at leve og købe lidt billigere her midt i de stigende priser. Og så var der opskrifter på lækker mad med nye kartofler.

Så aftensmaden i går var en opskrift fra bladet. Og den holder. Den var nem og smagte bare godt. Nu er jeg også vældig glad for både kartofler og kikærter – men selv om man ikke er den største fan af kikærter, så fungerer bagte nye kartofler nu altid godt 🙂

Opskriften her er mest en vejledning. For målene kan man variere efter hvad man lige synes. Og de syltede rødløg var nogen, jeg allerede havde i køleskabet. Og de er så lette at lave, og skønne at have stående. Du kan redde meget mad ved at komme lidt syltet rødløg ved.

Hummus kommer der en opskrift på en anden dag. Og ellers er nettet fyldt med opskrifter. Jeg bruger altid tørrede kikærter – så her er udfordringen, at du skal lige huske at sætte dem i blød nogle timer først 🙂 Men jeg synes, de smager bedre end dem på dåse, og så er de billigere i indkøb.

Bagte nye kartofler

Ca. 1 kilo nye mindre kartofler (gerne med skræl)

½ dl. olie

1 tsk. salt

1 tsk. krydderiblanding ( se nedenfor)

Det hele blandes i et ovnfast fad og bager ca. 50 minutter ved 200 grader – vend kartoflerne en enkelt gang undervejs.

Krydderiblandingen hedder ras el-hanoud (i følge Samvirke) og den er let at lave selv:

1 del spidskommen

½ del stødt koriander

½ del stødt ingefær

1/4 del cayenne peber

½ del paprika

Det hele blandes, og det som ikke bruges i opskriften her, kan gemmes til en anden gang.

Når det hele anrettes kommes hummus nederst på et fladt fad, kartofler hældes over (sammen med olien fra fadet), rødløg lægges ved siden og øverst drysses med friske hakkede krydderurter.

Ser det ikke lækkert ud 🙂 ?

Krydderurterne var hentet i Oles have – lidt rosmarin, timian og persille – og det dufter bare så godt, når det lige hakkes lidt.

Vi blev mætte. Jeg serverede lidt grøn salat til og nogle små nybagte pestosnegle – så alt i alt en meget grøn aftensmad.

God weekend.

Jette