Det er altid dejligt at begynde dagen med en sang. Det er nu ikke hver dag, at det sker – men i går var en af de dage, hvor der blev sunget fra morgenstunden. Vi var nemlig inviteret til morgensang i anledning af et sølvbryllup. Det er så festligt – en gårdsplads fyldt med morgenfriske mennesker – naboer, venner og familie – og parrets børn, der efter bedste evne ledte slagets gang.

Der blev sunget og siden dukkede sølvbrudeparret op og der blev budt på morgenkaffe. Morgensang helt efter bogen. Og så fint. Måske det gør en ekstra glad, fordi det ikke er så ofte, man bliver inviteret til netop morgensang i anledning af et sølvbryllup.

Sådan en begivenhed strækker sig så tillige over flere dage. For aftenen før blev der bundet hjerter, som blev pyntet og til sidst i ly af mørket ( 🙂 ) placeret foran sølvbrudeparrets dør. Den aften blev der også drukket kaffe sammen med naboerne, som i fællesskab havde lavet æresporten og hver især bidraget med blomster og grønt.

Her ses et af de små hjerter pyntet med grønt. Trillebøren kom ikke med til fest 🙂 En af naboerne havde fremstillet hjerter i jern, så det var lige til at gå til, når der skulle bindes gran og buksbom på.

Til sidst kom der blomster i. Her mødte jeg et nyt redskab – en slags tækkenål. Jeg glemte at tage et billede, men den fungerede som en nål, så man let som ingenting kunne trække blomster på plads i kransen.

Så fin blev det lille hjerte fyldt med blomster.

Lagde du i øvrigt mærke til det første billede 🙂 Skiltet med “Tillykke” var broderet på et stykke ryastof og spraymalet sølv. En af de ældre nabokoner havde en gang syet det, og nu blev det så brugt igen og igen. Hvor dejligt med den slags traditioner.

Og en sidste pudsig ting omkring netop dette sølvbrudepar – de hedder det samme som Ole og jeg 🙂 Hvor stor er sandsynligheden lige for at det sker – at der inden for 500 meter bor to ægtepar med samme fornavne 🙂

God onsdag.

Jette