Ja, det kan jo være meget forskelligt, vi er i gang med igen 🙂 Men det er nu noget meget konkret – nemlig planerne omkring det nye lille træhus. Og der er lang, lang vej endnu. Men et sted skal der jo begyndes.

Det gjorde vi allerede sidste år, hvor tegningen af det lille hus blev lavet. Og så lå det hele stille i meget lang tid. Faktisk helt til sommerhuset blev solgt. For noget af det, vi løb ind i, var, at det slet ikke er så let at blive godkendt til at låne penge til at bygge for – når man først har passeret sin 60 års fødselsdag. Og det har vi begge. Men drømmen og forventningen om, at det nok skal lykkes er heldigvis intakt.

Og fornylig var vi til et kort møde med et byggefirma, som så skulle komme med et overslag over, hvad byggeriet ville komme til at koste. Og vi har ventet spændt. Vel vidende at det er enormt vanskelligt at prissætte noget i denne tid. For det hele er lidt på himmelflugt, og det er ikke til at vide, hvornår det vil ændre sig.

Men vores udfordring er, at vi jo gerne vil have bygget og have glæde af det nye hus. Netop fordi vi begge har passeret 60 års fødselsdagen 🙂 Og dermed er trådt ind i et nyt årti og ikke mindst et nyt kapitel i livet. Der er nye spor, der nu skal trædes.

Men lige nu er det de overordnede tanker, der er i spil. Økonomi først, og så materialevalg, bæredygtighed og idealer.

Og det sidste må man betale dyrt for 🙂 Selv om det virker helt fjollet. Jeg vil meget gerne have et anlæg til genbrug af regnvand – så toiletskyl og maskinvask bliver med regnvand i stedet for med drikkevand. Og med udsigt til mere regn i Danmark, synes det som en god ide, at regnvandet kan bruges samtidig med, at der spares på grundvandet.

Og den slags genbrugsanlæg er også på markedet, men der spares næsten intet på vandregningen. Det er kun det mindre vandforbrug, du reelt sparer og ikke skal betale for. Alle andre afgifter er uændrede. Det virker altså lidt ulogisk – i en tid, hvor vi gerne vil fremme den grønne omstilling.

Men jeg holder indtil videre fast i mit mål om at få en anlæg til genbrug af regnvand 🙂

Og i mellemtiden nyder jeg haven uden for. Det er en skøn tid – midsommer i Danmark. Både hund og kat synes at være enige 🙂

God mandag.

Jette