For noget tid siden lavede jeg et glas saltede citroner. I stedet for at sylte, så blev citronerne saltede og så sat væk. I går kom de frem igen. Og jeg var spændt på at smage dem. Og blev overrasket over, hvor fint de smagte. Salt, og med smag af citron – men ikke sådan, at hele munden snerpede sig sammen 🙂

Aftensmaden i går blev en lækker fyldig salat med en dressing med saltede citroner. Opskriften er fra bogen: “Vild med bønner” og tillempet mit køkken og dets forråd. Det hele smagte dejligt, salaten fik følgeskab af bagte små kartofler. Det er en let og enkel aftensmad, når først de saltede citroner er lavet og står og venter i køleskabet 🙂

Salaten først:

Tomatsalat med kikærter (2 personer)

50 gr. tørrede kikærter (udblødes og koges møre og afkøles)

2 tomater i mindre stykker

½ rødløg i små tern

½ rød peberfrugt i tern

½ agurk i tern

75 gr. salatmix

50 gr. feta

Alle ingredienserne blandes sammen – gem dog fetaen og drys den over til sidst.

Dressing:

2 skiver saltet citron

2 spsk. olivenolie

2 tsk. citronsaft

salt og peber

Skær citronskiverne i små tern og rør dem sammen med de øvrige ingredienser til en lækker og lysende dressing. Serveres ved siden af salaten.

Og her er så opskriften på de saltede citroner:

2 økologiske citroner

2 ½ spsk. groft salt

8-10 hele peberkorn

2 laurbærblade

½ dl. olivenolie

Skær citronerne i tynde skiver. Kom nogle skiver i et glas, drys med krydderier og gentag processen. Pres det godt sammen, og hæld til sidst olien over og luk glasset godt til og sæt det på køl – mindst 14 dage. Så er de klar til brug 🙂

Jeg er virkelig positivt overrasket over, hvad saltede citroner kan. Udover at bruges i dressingen her, kan de også hakkes fint og kommes direkte i en salat. Så med saltede citroner sætter fantasien vist kun grænser.

God onsdag – midt i den danske sommer.

Jette