En dejlig weekend er forbi – den bød på en morgengudstjeneste og en del lækker mad 🙂 Buketten er fra alteret i Bække kirke – jeg nyder de fine farver, der lyser op her midt i vinteren.

I køkkenet blev der lavet en helt klassisk citronfromage. Jeg havde et par økologiske citroner i overskud, så de fik god anvendelse her. Jeg anrettede dem i mine små glas, det ser bare lidt festligt ud 🙂 Og fandt årets første vintergækker.

Men citronfromage er en meget blød dessert. Så jeg tænkte at noget at tygge på ville være en god ide. Og jeg fandt opskriften på Blomsterbergs nøddegrissini, som jeg lavede i en lidt mindre portion og kom – som altid – lidt grahamsmel i dejen 🙂 Men de blev stadig meget lækre.

Nøddegrissini (12 stk)

1 tsk. vaniljesukker

50 gr. hvedemel

25 gr. grahamsmel

25 gr. sukker

35 gr. smør

25 gr. hasselnødder

Kom det hele i en minihakker og kør til det er godt smuldret. Kom så krummerne i en skål og saml dem med lidt koldt vand. Stil dejen på køl ½ times tid. Tag dejen ud og tril små pølser på 10-12 cm og læg dem på en plade med bagepapir og bag dem ca. 15 minutter ved 175 grader.

Og så er der små lækre kager – “de er stærkt vanedannende” som en af vores gæster sagde 🙂 Det må tages som en god anbefaling.

God mandag.

Jette