Jeg skrev forleden om den lækre pastaret, der netop nu vises og spises rundt om i mange lande 🙂 Jeg lavede også retten igen – for den er virkelig god, hvis man – som jeg – synes vældig godt om tomat, ost og pasta 🙂 Fotogen er retten ikke, men lad det ikke afholde dig fra prøve. Her kommer min udgave.

Bagt tomat og salatost pastaret (2 pers)

  • 200 gr. spaghetti
  • 200 gr. cherry tomater
  • 1 løg
  • evt. en porre
  • 1-2 fed hvidløg
  • 125 gr. salatost (eller feta)
  • 3 spsk. olivenolie
  • lidt chili (frisk eller krydderi)
  • salt og peber

Halver tomaterne, skær løg og porre i skiver og bland det i et lille ildfast fad med 1 spsk. olie og vend godt rundt. Skub grøntsagerne ud langs kanterne og placer osten i midten. Drys den med chili og kom det sidste olie ud over hele fadet. Krydr med lidt salt og peber. Fadet sættes i ovnen og bager 15 minutter ved 200 grader, så tændes grillen og fadet får 5-10 minutter mere, så det hele bliver let grillet. (Det er ikke strengt nødvendigt, men giver lidt ekstra smag til retten)

Kog imens pastaen. 

Når grøntsager/ost er færdigt, mikses det godt sammen, inden det vendes med den kogte pasta. Og voila, så er der frokost. Pynt med et par basilikumblade eller drys med lidt tørret basilikum.

Lidt salat går fint til – men skal det være virkelig comfort food – så er det bare ost og pastaret helt enkelt 🙂 

God mandag.

Jette