diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: maj 2021 Side 1 af 2

Skøn sommerweekend

Så kom sommeren – eller rettere, en smuk afslutning på maj. Hvor har jeg nydt weekenden – sol, varme og ingen vind – det indbød til at være uden for. Og det har jeg også været en god del af den. Og humøret steg adskillige grader, blot fordi solen endelig skinnede og det var muligt at smide den tykke trøje og igen gå i bare tæer 🙂

Lørdag blev blandt andet brugt ved sommerhuset, der skulle gøres klar til næste gæst. Men inden da, hyggede Ole og jeg os med praktiske gøremål.

Tærtedej med græskarkerner

Jeg har eksperimenteret med at bruge græskarkerner i en tærtedej i stedet for at bruge mandler eller mandelmel. Anledningen kom, da jeg blev opmærksom på, at mandler faktisk er en kostbar ingrediens – forstået på den måde, at den er krævende at dyrke – og derfor kunne det være godt at finde et alternativ. Jeg bruger stadig mandler med glæde og er vild med marcipan – men derfor kan alternativer jo godt undersøges 🙂

Tærtedej med græskarkerner

50 gr. græskarkerner

gammel blog

Velkommen til nyt design :-)

En gevaldig opdatering

Min søn Peter, har kigget længe og grundigt på min blog. Og gået grundigt til værks, så nu er der skiftet platform og det hele er blevet så fint og tjekket, hvis du spørger mig 🙂 Nu er næste fase, at jeg så lærer at bruge WordPress i stedet for Blogger, som jeg jo har brugt siden bloggen begyndte.

Bagning med Budget havde dette udseende, sidst du kiggede forbi 🙂 Og på den nye blog er der stadig de samme indlæg og kategorier, men der er også blevet strammet lidt op rundt omkring. Peters kæreste arbejder også med webdesign, så hendes skarpe blik har også været inde over. Nu glæder jeg mig blot til, at jeg bliver helt dus med platformen.

Jeg har en enkelt gang før lavet lidt opdatering, men slet ikke i samme grad som nu.

Jeg har også fået lidt info om Pinterest, så fremover vil jeg kunne gemme spændende billeder der – og måske inspirere nogen kun ud fra et billede 🙂 Der er et utal af muligheder, når unge mennesker kommer til og skal fortælle om, hvad jeg kan gøre anderledes, forbedre og øge aktiviteten på bloggen. Nu må vi se, hvor langt energien rækker – men det da sjovt at prøve kræfter med noget nyt.

maria engel avis

Glædelig pinse

Så nåede vi til kirkeårets tredje store højtid – pinsen. Efter en jul, der blev aflyst, og en påske uden sang, så er det en glæde at kunne fejre pinse i morgen og i overmorgen – næsten som vi plejer. Med sang og musik og mange mennesker forsamlet. Dog stadig med hensyntagen til de givne retningslinjer. Men det bliver et par festlige dage i kirken.

I al sin glans nu stråler solen …

nu kom vor pinselilje-tid,

nu har vi sommer skær og blid, ..

Den danske Salmebog 290

Salmen rimer på pinse, men det er dog som om, vejret synes det lidt anderledes. Men pyt, vi synger med største fryd Grundtvigs smukke salme alligevel. Naturen er med til at minde os om og forklare os, hvordan Helligånden er og virker. Som vinden, der får bladene til at bevæges, uden selv at kunne ses. Som drømmen vi vågner fra og husker et glimt af Paradis.

hvid blomst

Danmark går sammen

 Ved et tilfælde faldt jeg over en omtale af arrangementet: Danmark går sammen. En slags virtuelt event, som handler om at man går ture og tæller sine skridt – og så skriver det op på en platform, hvor andre deltagere også skriver op.

Det hele foregår i denne uge, uge 20. Men jeg tænker, at du sagtens kan nå at komme med endnu 🙂 Og pinsedag er der også arrangeret en virtuel begivenhed omkring at gå – og det vil måske være oplagt oven på en god pinsefrokost, så at gå en tur 🙂

Du kan læse om eventen her: Danmark går sammen 

Skøn og nem pastaret

 Jeg skrev forleden om den lækre pastaret, der netop nu vises og spises rundt om i mange lande 🙂 Jeg lavede også retten igen – for den er virkelig god, hvis man – som jeg – synes vældig godt om tomat, ost og pasta 🙂 Fotogen er retten ikke, men lad det ikke afholde dig fra prøve. Her kommer min udgave.

Bagt tomat og salatost pastaret (2 pers)

  • 200 gr. spaghetti
  • 200 gr. cherry tomater
  • 1 løg
  • evt. en porre
  • 1-2 fed hvidløg
  • 125 gr. salatost (eller feta)
  • 3 spsk. olivenolie
  • lidt chili (frisk eller krydderi)
  • salt og peber

Fredags glimt

Så er endnu en uge snart gået – ret så hurtigt 🙂 I går, Kristi Himmelfarts dag havde jeg musikgudstjeneste – min organist og en musikalsk kollega sang og spillede så det var en fornøjelse at være med. Ind i mellem er det dejligt med en lidt anderledes gudstjeneste. Og nu, hvor vi både må være flere, synge sammen og være der i længere tid – ja, så er det bare noget sjovere at være præst. 

I går fyldte Trine, min ældste datter også fødselsdag. Så den blev også fejret – det var så hyggeligt at være sammen. 

Hun havde ønsket sig en brunsviger – så det blev der bagt. Denne er vegansk – men det kunne nu ikke smages. Opskriften er denne, blot brugte jeg kun vand til at bage med, undlod ægget og smørret var erstattet af plantemargerine. 

Morgen i maj, når det grønnes

 Vi er vist mange, der er betagede af og glade for maj og alle dens smukke lyse farver 🙂 Og lige nu kan jeg se på mine indlæg, at det er ikke meget bagning, der dukker op. Det er mest om blomster, grønt og have.

Og således også i dag. I går var en dejlig dag, med sol og varme. Og pludselig er præstegårdens magnolia sprunget ud. Den er ældgammel og virkelig fin. Og jeg har skrevet om den mange gange før. Og selv om jeg ikke er havemenneske, så ved jeg, at jeg vil komme til at savne en del af præstegårdens gamle og smukke træer – og ikke mindst den fine skygge, de kan give på en varm sommerdag.

Det er blandt andet også derfor at jeg har haft så travlt med at få plantet lidt træer på den nye grund. Der må gerne nå at vokse træer op, mens vi skal bo der 🙂

I dag ville jeg egentlig have fortalt om min kompost 🙂 for efter at have fyldt i beholderen i flere år, så er det nu muligt at hente ret fint muld ud af beholderen. Og det ville jeg gerne have vist dig, inden det skulle blandes med noget jord, for så at plante nye blomster i jorden. Men regnen kom mig i forkøbet 🙂 Så kompostjorden i trillebøren var nærmest sejlet væk og så ikke så fin ud længere. Så det kommer der ikke noget billede af. Og mine gummistøvler var umulige at tage på i dag – jeg havde ikke taget dem med ind i går – det var jo solskin og tørvejr! Det blev det bare ikke ved med at være – så nu står støvlerne på hovedet 🙂 Og havearbejdet er sat lidt på pause. Men kommer solen rigtig frem, så nydes den senere i dag 🙂

God mandag.

Jette 

Fredags glimt

 Så banker sommeren for alvor på – de lyse nætter er begyndt. Fra den 5.5. til 8.8. har vi lyse nætter i Danmark, sådan cirka. Der er lidt forskel, afhængig af hvor man bor i Danmark, men som huskeregel er datoerne gode 🙂 Så de næste tre måneder bliver det aldrig helt mørkt om natten. Lidt forunderligt og dejligt. Nu mangler vi blot lidt varme.

Dagen begyndte med et blik ud på nyudsprungne træer. Det er en fornøjelse at se, hvor meget det grønne og lysegrønne har taget over, efter at alt har været brunt og lidt kedeligt i lang tid. Sommerhushaven ser ikke ud af så meget – men det hele er på vej. Mine vilde blomsterfrø er så småt begyndt at spire, så jeg glæder mig til at se dem vokse op og blomstre.

På kirkegården har graverne drysset kakaoflis ud mellem alle Luther roserne. Så nu dufter det lidt af chokolade, når man går forbi 🙂 Flisen er kakaobønne skaller, som er knust. Så på en måde er det jo vældig bæredygtigt, et restprodukt der bliver brugt til nytte og næring af jorden. Men jeg er efterfølgende kommet til at tænke på – hvor kommer flisen fra? Hvor meget co2 er der blevet udledt, for at fragte skallerne fra deres naturlige voksested – Afrika? Jeg tror, jeg i dette tilfælde vil nøjes med at glæde mig over syn og duft, og lade de andre spørgsmål ligge.

I går havde jeg konfirmanderne for sidste gang. Nu vender de tilbage til skolen. Men jeg havde bagt boller til dem, som vi hyggede med, inden det blev til et farvel og på gensyn til august, hvor de skal konfirmeres. At gå til præst i år har været lidt udfordrende – ikke at kunne mødes og heller ikke lave nogle særlige gudstjenester eller fremstille egne ikoner – så de blev lidt overraskede over, at der var hjemmebagte boller på programmet i går 🙂 Men dejligt at det faldt i god jord, alle boller var spist, da de gik ud af døren 🙂

Med ønsket om en god weekend.

Jette

Blondie med ribs

 Jeg går og venter på at rabarber sæsonen skal begynde 🙂 Ole har en lille fin rabarberplante, men der er endnu kun kommet et par stilke op af jorden, så der er lidt lang vej endnu. Men så er det jo rart, at fryseren gemmer på lidt forskelligt. I går var det ribs jeg faldt over. Og kort efter var de kommet i en ret så lækker kage. Som nu er blevet delt og halvdelen givet til kirkegårdens flittige gravere 🙂

Jeg fandt opskriften på nettet, og halverede opskriften. Så det er virkelig en lille bitte lækker kage, der er lavet her. 

Blondie med ribs 

1 æg

50 gr. smør

60 gr. hvid chokolade

50 gr. sukker

40 gr. mel

1 tsk. lakridspulver

et nip salt

40 gr. ribs (frosne er helt fint)

20 gr. hvid chokolade, groft hakket

Jeg smeltede smør og chokolade over vandbad, sådan som det stod i opskriften 🙂 og det er altså en god måde, du får en lækker, blød og homogen blanding. Pisk æg og sukker grundigt sammen og hæld den smeltede chokoladeblanding i og pisk med rundt. Vend de øvrige ingredienser i, sørg for at få det godt blandet. Dejen kommes i en lille form beklædt med bagepapir, min var 16 cm i diameter, og bag blondien ved 175 grader ca. 25 minutter. Kagen køler af i formen – og må meget gerne stå til næste dag 🙂

En lækker kage – delt i små stykker. Der er lakrids i denne udgave, hvis du ikke har det, kan det også fint udelades

Det tog ikke lang tid at lave denne kage, så næste gang kagedåsen er tom og skabet uden kagerester – så bliver der nok bagt en blondie mere 🙂

Og på en kølig forårsdag med regn, der kommer og går, da gør kage godt 🙂

God onsdag.

Jette

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal