En god formiddag er til ende – konfirmanderne har koncentreret sig og hver lavet et ikon, et lille billede, som fortolker og viser deres konfirmationsord. Det er der kommet mange fine billeder ud af – og i morgen afsløres de alle ved en gudstjeneste i kirken.

Helle Noer var vores dygtige underviser. Hun har arbejdet med kristen kunst i mange år, og har udviklet konceptet her, hvor konfirmanderne selv kommer i gang. Og det lykkes. Imponerende nok, så kommer alle i mål med et billede, som de både er stolte over – og som samtidig gør, at de bedre kan huske deres konfirmationsord senere hen.

Farver, skabeloner og figurer findes og sættes sammen – og til sidst er der en ikon. Her er et glimt af dem – i morgen vil de alle være gemt under et klæde, og så afsløres de, som ved en rigtig fernisering 🙂

Inden da, vil jeg fortælle om et par stykker af dem, og to af konfirmanderne vil præsentere deres ikoner. Der er et helt andet ejerskab til sådan et arrangement, her er mere på spil. Og det er dejligt at opleve.

De to på billedet her, da er det til venstre en ikon over “Lad dig ikke overvinde af det onde, men overvind det onde med det gode.” (Rom. 12,21) Og det til højre: “Stol altid på Herren” (Esajas26,4)

Undervejs i dag var der lidt spiseligt. Og hvor er det sjovt at konstatere, at kræsne, det er de faktisk ikke de unge mennesker. Så mine grovbollersaltspecier og frøkiks var alt sammen spist, da tiden var gået 🙂

Og nu sidder jeg og sunder mig lidt – det har været en anderledes formiddag – med antennerne ud, men også med god hjælp af en af konfirmand mor.

God tirsdag.

Jette