Det har været en hyggelig weekend – rimelig rolig, med tid til at gå tur, have besøg og være på besøg – alt sammen i det midtjyske. Jeg havde friweekend, og så er det meget rart at gøre noget andet end lige at være i præstegården 🙂

I går kom Oles bror og svigerinde (hende jeg har været til strikkekursus med 🙂 ) – de kom til kaffe. Og derfor tænkte jeg: Kage! Det blev til en moussekage med browniebund. Alt i alt en okay kage. Glæden ved en fryser bliver tydelig her – for i Oles fryser gemte der sig både udstenede blommer og hindbær fra haven, og jordbær købt i sæson – så der var frugt nok til at komme i en lækker mousse.

Moussekage med browniebund (6 pers)

Brownie

Mousse

ca. 300 gr. blandet frugt

ca. 75 gr. sukker

3 blade husblas

1 1/4 dl. piskefløde

1 dl. cremefraiche

Bag browniebunden i en form med 20 cm i diameter ca. 15 minutter. Lad den køle af i formen og blive helt kold. Kom bunden i en anden form, med en lidt større diameter.

Til moussen – kommes bær og sukker i en gryde og gives et kort opkog. Blommerne kræver lidt længere kogetid (ca. 5 minutter) Når frugten er mør, køler den lidt af inden den blendes.

Sæt husblas i blød i koldt vand et kvarterstid. Pisk fløden til flødeskum. Knug vandet fra husblas og smelt det i mikroovn inden det kommes i frugtpureen. Bland flødeskum, cremefraiche og pure godt sammen og hæld det over den kolde browniebund og sæt kagen på køl mindst et par timer.

Og ja – det er samme kage, selvom farven da er gået helt galt!

Jeg brugte en tærteform med rillet kant, og derfor var det ikke muligt at tage kagen ud, så den blev serveret i formen. Men hvis der bruges en springform, kan den fores med bageplast, som så kan fjernes inden servering. Det vil give en flot kage – det skal jeg vist prøve en dag 🙂

Pynten var begrænset – der er mange muligheder – jeg forsøger mig lige en anden dag igen.

God mandag 🙂

Jette