Jeg er jo rigtig glad for den skov, der med tiden kommer bag præstegården. Og er helt med på, at det tager noget tid, før de små træer har vokset sig store og kan danne bosted for både fugle, dyr og insekter.

Jeg var til et møde forleden, hvor netop skoven og skovrejsning igen var på dagsordenen. Og hvor en kommenterede, at det slet ikke var nogen god ide med det skov. Det var langt bedre med nogen solceller! Og det med, at træer optager CO2 – det var vildt overdrevet – de små træer ville være årtier gamle, før det ligesom battede noget.

Jeg bliver helt træt – bare ved at høre udsagnet. Og det er faktisk også to forskellige diskussioner. En om grøn energi og en om vores CO2 problematik. Og læser man lidt på nettet, kan du finde argumenter for næsten hvilken holdning – og blive mega forvirret. For hvad er nu mest rigtig. Et eksempel:

Experimentarium: “Tidsdilemma: På en flyvetur udleder man 1 ton CO2 i løbet af ganske få timer. Et træ i troperne vil optage op til 2 ton CO2 i løbet af hele dets levetid. Så hvis du planter et træ for at blive CO2 neutral, tager det 50-100 år, før regningen er betalt.”

I en anden artikel om danske træer stod så dette: Et bøgetræ i Danmark kan optage det dobbelte (4 ton CO2) – det stod, der bare ikke noget om i artiklen fra Experimentarium.

Det bliver ret hurtigt meget teoretisk og nørdet – men grundlæggende, ja så nytter det at plante flere træer 🙂

Begynder vi først at tænke over, om det nytter noget, det vi gør – så sker der ofte det, at tvivlen også dukker op. At det kan også være lige meget. Det er som en dråbe i havet. Eller det gør ingen forskel.

På søndag er der igen sogneindsamling.

Folkekirkens Nødhjælp går rundt i landets sogne og samler ind. Og i år spiller klimaet med – de indsamlede penge går til de mennesker, der er hårdest ramt rundt om i verden af klimaforandringerne.

Også her tror jeg på, at ethvert bidrag er med til at gøre en forskel. Jeg bliver igen helt træt ved tanken om, at indsamlinger til gode formål mistænkeliggøres. Så jeg støtter hver gang, en frivillig kommer og ringer på min dør – alene det, at de vil investere tid og kræfter i det – det er al støtten værd.

Et helt andet eksempel på, om det nytter noget – handler om de små huer, jeg ind i mellem strikker til for tidligt fødte børn. Jeg har netop fået ryddet op og fundet dem, som jeg har strikket og blot mangler at blive sendt afsted. Men nytter det noget? Kunne sygehuset ikke bare købe små hvide bomuldshuer og sætte på de små hoveder? Jo, men jeg tror alligevel, at det gør en forskel, når nybagte forældre får en lille fin hjemmestrikket hue til deres barn, i en situation, hvor alt er unormalt.

Jeg fik en gang også et meget venligt brev fra sygehuset, som tak for huerne – så jo, jeg tror bestemt de nytter 🙂

Og så vil jeg gerne slutte med endnu et citat – denne gang fra en kronik i Information: “Vi holder af devisen om, at handlingens optimisme altid er bedre end intellektets pessimisme.”

Og jeg kan ikke være mere enig – det er altid bedre at gøre lidt end slet ikke gøre noget!

Og hermed vil jeg holde weekend – en friweekend 🙂 Også god weekend til dig, og tak fordi du læser med.

Jette