Som jeg nævnte forleden, så skulle jeg deltage i en workshop i går. Min søde og meget strikkende svigerinde Iris havde spurgt, om jeg ville med til Ribe og lære nyt om strikkeriets forunderlige verden. Og det ville jeg bestemt gerne – jeg havde fri-weekend og dermed mulighed for at planlægge lidt anderledes.

Ligesom jeg ikke havde hørt om et strikkeforedrag før, så kendte jeg heller ikke noget til en strikke-hæklefest. Men i hele to dage vrimlede det med kreative og strikkende og hæklende kvinder (og måske en enkelt mand) i området omkring Vadehavscenteret nær Ribe. Smukke omgivelser til sådan en fest.

Undervisningslokalets navn

Jeg deltog i workshoppen om “sæt farver til fair isle strik” Fair isle strik referer til flerfarvet mønsterstrik, som man har kendt og brugt i mange år på øen Fair Isle – en ø i gruppen af Shetlandsøerne. Teknikken er at strikke med to (eller flere) farver, og få både en pæn for- og bagside på strikketøjet.

Min strikkeprøve med orange accent

Undervisningen i går handlede om at sætte farver sammen. Altså ud fra de mange naturlige farver så vælge nogen, som ville fungere pænt, når de blev strikket sammen i et fint mønster. Det er langt væk fra det, jeg normalt gør – jeg gør som opskriften foreskriver – for det med at lave om på netop farver og mønster, det kan jeg ikke.

Bodil Munch, underviser

Men med god instruktion af en engageret underviser, så fik vi mod på at give os i kast med opgaven. Og derefter strikke løs. Der var forbavsende stille i et lokale med godt et dusin kvinder – vi strikkede og havde ikke rigtig tid og overskud til at gøre andet. Sjovt at opleve. Det krævede koncentration – og alligevel måtte der trævles op undervejs 🙂

Min svigerinde fortæller om sin strikkeprøve

Men det var virkelig en fornøjelse at kunne fordybe sig på den måde i strik. Så tiden fløj af sted – inden vi vendte bilen mod Hejnsvig og Oles nybagte boller 🙂

At tage på sådan et kursus er også et led i dette med at åbne nye døre i 2020 – det er virkelig godt at prøve noget andet ind imellem. Også at gøre det sammen med nogen, man måske ikke så tit foretager sig noget sammen med. Jeg nød timerne i selskab med min søde svigerinde.

God mandag.

Jette